Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) Onvoldoende databases bij het installeren van WordPress

Wanneer je een webhostingpakket voor je domein hebt uitgekozen, kan je hier naar wens WordPress op installeren om zo snel en eenvoudig een eigen website te beginnen.

Om WordPress te kunnen installeren, heb je minstens één vrije database nodig. De database voor WordPress wordt automatisch bij de installatie ervan aangemaakt. Het aantal databases dat je tot je beschikking hebt is afhankelijk van het type webhostingpakket dat je gebruikt.

  • Webhosting Core: maximaal 1 database
  • Webhosting Pro: maximaal 100 databases
  • Webhosting Max: Onbeperkt databases

Mocht je onverhoopt al het maximaal aantal databases van jouw webhostingpakket in gebruik hebben, dan zie je bij de installatie van WordPress de onderstaande melding terug.

Er zijn niet genoeg databases

In dat geval is het van belang dat je eerst een database verwijdert of je webhostingpakket upgradet, voordat je Wordpress kan installeren.

Verwijder een database

In je controlepaneel vind je een overzicht van je databases. Ga hier na hoeveel databases je maximaal kan gebruiken en of je er eventueel één kan verwijderen.

Stap 1

Log in op je controlepaneel en bezoek het tabblad 'Domein & Hosting'. Selecteer nu in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'Databases'.

Klik op databasesStap 2

Je bent nu in het overzicht 'Jouw database beheren' terecht gekomen. In het voorbeeld zie je dat we al onze databases al hebben gebruikt. Dit betekent dat het niet mogelijk is om WordPress te installeren; hier is namelijk één vrije database voor nodig

Database overzicht

In ons voorbeeld is de bestaande database niet in gebruik en kunnen we deze daarom naar wens verwijderen. Dit doe je door op het kruis naast de database te klikken. Zodra de database verwijderd is, kun je WordPress installeren op je webhostingpakket.

Let op: Als je zelf een database hebt aangemaakt, maar Wordpress nog niet hebt geïnstalleerd, ga dan goed na of je deze database kan verwijderen. Als je per abuis de verkeerde database verwijdert, kan dit grote gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van jouw huidige website.

Upgrade je webhostingpakket

Verwijder je liever niet een database, maar heb je toch het maximaal aantal databases bereikt? Dan raden we je aan om je huidige webhostingpakket te upgraden naar een groter webhostingpakket.

Nadat je je webhostingpakket hebt geüpgraded en zo toegang hebt tot meerdere databases, kun je WordPress installeren op je webhostingpakket.In dit artikel hebben we uitgelegd wat je kan doen als je de melding 'Er zijn niet genoeg databases beschikbaar' ziet bij het installeren van WordPress op je webhostingpakket.

Mocht je aande hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Pieter de Ruiter Admin 26 februari 2021 (#5413)

@roccolentze, Als je die melding krijgt is dit artikel van toepassing. De melding betekent dat je al een database hebt aangemaakt, maar dat is níet nodig als je Wordpress wil installeren: Dat gebeurt helemaal automatisch tijdens de installatie.

Zie hiervoor het kopje 'Verwijder een database' op deze pagina voor hoe je dit kunt oplossen.

1
roccolentze 25 februari 2021 (#5410)

graag hulp, niet een of ander flut artikel opsturen! krijg deze melding: onvoldoende database

naar mijn mening heb ik een core account afgesloten met 1 database en er stond dat genoeg was voor WordPress Dit kan dus niet geinstalleerd worden.

HELP !! hoe werkt het dan wel?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op