Je domeinnaam aan Wix koppelen

Wanneer je bij Wix een website hebt gemaakt en deze via jouw domeinnaam bij TransIP bereikbaar wil maken, dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw website bij Wix snel en eenvoudig aan je domeinnaam koppelt. Dit doe je door hiervoor de nameservers of de DNS records van Wix te gebruiken. We zullen per optie uitleggen hoe je dit instelt.

De nameservers bepalen waar de DNS-instellingen van je domeinnaam te beheren zijn. Op basis van jouw keuze zul je dus of bij Wix in het controlepaneel de DNS moeten aanpassen, of bij ons. Qua functionaliteit is er niet veel verschil, al zijn de mogelijkheden om specifieke types DNS-records in te stellen bij Wix wel beperkter.

Let op: Om je website bij Wix aan een domeinnaam te kunnen koppelen, heb je een 'Premium Plan' nodig, wat een betaalde dienst bij Wix is.

Verder bieden wij geen inhoudelijke ondersteuning op het Wix Dashboard of het bouwen van een Wix-website. Dit artikel is alleen ontworpen om je domeinnaam bij TransIP aan je website bij Wix te koppelen.

De nameservers van Wix gebruiken

Om de nameservers van Wix te gebruiken, log je eerst in op je Dashboard bij Wix. Klik nu aan de linkerzijde op 'Settings' en daarna op 'Domains'.

Klik nu op 'Connect a domain you already own'.

Klik op 'connect a domain you already own'

Voer nu je domeinnaam in en zorg dat hieronder 'Connection Method' op 'DNS' staat. Klik vervolgens op 'Next'.

voer je domeinnaam in met connection method 'DNS'

Ik wil e-mail via TransIP blijven gebruiken

In het geval je e-mail via één van onze webhostingpakketten gebruikt, is het eerst belangrijk dat je een kleine omleiding neemt. Je voegt dan eerst twee DNS-records van je webhostingpakket bij TransIP toe binnen het Dashboard van Wix.

Om dit te doen, klik je nu eerst binnen het Dashboard van Wix op 'Main Menu'. Klik hierna op 'Domains' om de instellingen van je domeinnaam in te zien. Klik nu op het tabblad 'Mailboxes' en daaronder op 'Change Settings'.

klik op change settings

Klik vervolgens op '+ Add Another' en vul onder 'Points to' het MX record van je webhostingpakket in:

voeg het mx-record van je webhostingpakket toe

Klik nu op 'OK'

Klik nu op het tabblad 'Advanced' en daarna op 'Edit DNS'.

ga naar Advanced en klik op Edit DNS

Naast 'SPF' klik je op '+ Add Another', waarna je het SPF record van je webhostingpakket invult:

v=spf1 include:_spf.transip.email ~all

voeg het SPF-record van je webhostingpakket toe

Klik daarboven vervolgens op 'Save DNS'.

Je hebt nu de juiste DNS-record bij Wix toegevoegd, zodat je naast je website ook e-mail via TransIP kan blijven gebruiken.

Klik nu op dezelfde pagina op 'Check Connection' en daarna op 'Restart Connection Wizard'.

Delete

Nadat Wix je domeinnaam heeft gevonden, krijg je een stappenplan te zien. Om de eerste twee stappen te doorlopen, log je in op je controlepaneel bij TransIP.

Klik hier bovenin op het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer links je domeinnaam (niet aanvinken). Scrol nu naar 'Nameservers'.

Zie je de kop 'Nameservers' niet terug? Scrol dan eerst naar 'Domeinbeheer' en schakel de 'TransIP instellingen' uit. De pagina wordt vervolgens verversd, waarna de kop 'Nameservers' zichtbaar wordt.

Je ziet nu de nameservers terug die door jouw domeinnaam gebruikt worden.

scrol naar nameserversBekijk nu stap 3 van het stappenplan van Wix. Hier zie je de nameservers die je domeinnaam nu gebruikt en daarnaast de nameservers van Wix.

de nameservers van wix

Vervang nu de nameservers in je controlepaneel naar die van Wix en klik op 'Opslaan'.

voer de Wix nameservers inLet op: Deze nameservers verschillen per domeinnaam. Het is dus mogelijk dat Wix voor jou andere nameservers laat zien. Kopieer daarom niet de nameservers uit het voorbeeld, maar alleen de nameservers die jij bij Wix te zien krijgt.

Hierna vermeld het controlepaneel dat de nameservers worden verwerkt. Ververs vervolgens na enkele minuten de pagina. Zodra de melding is verdwenen, zijn de nameservers van Wix actief.

Ga nu terug naar stap 4 van het stappenplan van Wix en klik op 'Verify Connection'.

klik op verify connection

Na enkele seconden krijg je een bevestiging van Wix te zien. Mocht je je Wix-website nog niet hebben gepubliceerd, dan kun je dit nu doen door naar de 'Editor' binnen Wix te gaan en hier op 'Publish' te klikken. Na maximaal 48 uur zal je Wix-website bereikbaar zijn via jouw domeinnaam.

De DNS van Wix gebruiken

Om de DNS records van Wix te gebruiken, log je eerst in op je Dashboard bij Wix. Klik nu aan de linkerzijde op 'Settings' en daarna op 'Domains'.

Klik nu op 'Connect a domain you already own'.

Klik op 'connect a domain you already own'

Voer nu je domeinnaam in en zorg dat hieronder 'Connection Method' op 'Pointing' staat en bevestig dit in de pop-up. Klik vervolgens op 'Next'.

voer je domeinnaam in met Connection Method 'Pointing'

Nadat Wix je domeinnaam heeft gevonden, krijg je een stappenplan te zien. Om de eerste twee stappen te doorlopen, log je in op je controlepaneel bij TransIP.

Klik hier bovenin op het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer links je domeinnaam (niet aanvinken). Scrol nu naar 'DNS'.

Zie je de kop 'DNS' niet terug? Klik dan eerst op 'Geavanceerd domeinbeheer inschakelen'. Hierna worden de DNS-instellingen en de nameservers van je domeinnaam zichtbaar.

Je ziet nu de DNS records terug die door jouw domeinnaam gebruikt worden.

scrol naar DNS

Bekijk nu stap 3 van het stappenplan van Wix om de DNS-records van Wix terug te zien.

de dns records van wix

Ga nu terug naar de kop 'DNS' in je TransIP controlepaneel en verwijder eerst het A-record, het AAAA-record en het CNAME-record met de naam 'www'.

Voeg nu de DNS-records in die je van Wix hebt ontvangen. Wanneer we de DNS-records uit ons voorbeeld gebruiken, ziet dit er als volgt uit:

voer de dns-records van wix in

Let hierbij op de punt aan het einde van het DNS-record met de naam 'www'. Dit is een zogenaamde 'trailing dot' aan het einde van de waarde die er voor zorgt dat de waarde correct wordt afgesloten.

Let op: Deze DNS-records verschillen per domeinnaam. Het is dus mogelijk dat Wix voor jou andere DNS-records laat zien. Kopieer daarom niet de DNS-records uit het voorbeeld, maar gebruik alleen de DNS-records die jij bij Wix te zien krijgt.

Gebruik je e-maildiensten via een webhostingpakket bij TransIP, dan zie je dat je domeinnaam wat meer DNS-records bevat. Je volgt dan vrijwel dezelfde stappen om de DNS-records van Wix toe te voegen. Het enige verschil is dat je de eerste vier A- en AAAA-records verwijdert. De overige records laat je staan.

Klik nu op 'Opslaan'.

Hierna vermeld het controlepaneel dat de DNS-wijziging is opgeslagen. Ga nu terug naar stap 4 van het stappenplan van Wix en klik op 'Verify Connection'.

klik op verify connection

Na enkele seconden krijg je een bevestiging van Wix te zien. Mocht je je Wix-website nog niet hebben gepubliceerd, dan kun je dit nu doen door naar de 'Editor' binnen Wix te gaan en hier op 'Publish' te klikken. Na maximaal 48 uur zal je Wix-website bereikbaar zijn via jouw domeinnaam.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je domeinnaam bij TransIP koppelt aan je Wix-website.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.