Ik wil mijn domeinnaam aan Wix koppelen

Wanneer je een website bij Wix hebt gebouwd en je wilt deze koppelen aan jouw domeinnaam bij ons, dan kun je dit op een tweetal manieren voor elkaar krijgen:

Let op! Voor het koppelen van je eigen domeinnaam aan Wix heb je wel een 'Premium Plan' nodig, wat een betaalde dienst bij Wix is.

De nameservers bepalen waar je exact de DNS-instellingen te beheren zijn. Op basis van jouw keuze zul je dus of bij Wix in het controlepaneel de DNS moeten aanpassen, of bij ons. Qua functionaliteit is er niet veel verschil, al zijn de mogelijkheden om specifieke types DNS-records in te stellen bij Wix wel beperkter.

De nameservers van Wix gebruiken

Wanneer je de nameservers van Wix wilt gebruiken dan volg je de volgende stappen:

Uitvoeren op Wix.com:

1. Ga naar Domains & Mailboxes in het 'My Apps' venster door op Manage te klikken.
    Domains & Mailboxes binnen Wix.
  2. Kies nu voor Connect a domain you already own.
    Kies voor Connect a domain you already own binnen Wix.
  3. Voer bij 'Which domain do you want to connect to your website' jouw domeinnaam in.
    Informatie over jouw domein bij Wix.
  4. Bij 'Where did you buy your domain?' kies je gewoon voor Other.
  5. Let op! Wanneer je de nameservers van Wix wilt gebruiken, laat je de Connection method op DNS staan.
  6. Klik op de blauwe knop Next rechts onder.
  7. Je krijgt nu de nameservers van Wix te zien die je moet gebruiken.
    Overzicht van nameservers bij Wix
    Belangrijk! Deze nameservers verschillen per domein. Je kunt dus niet zomaar ns13.wixdns.net & ns12.wixdns.net overnemen. Het kan goed zijn dat jouw nameservers hele andere nummers hebben!

Indien je van de maildiensten van TransIP gebruik maakt, dan moet je nog een aantal DNS-aanpassingen doen bij Wix om er voor te zorgen dat je nog steeds mail kunt ontvangen en verzenden. Is dat niet het geval, ga dan direct naar het instellen van de nameservers binnen het controlepaneel.

1. Ga weer naar Domains & Mailboxes in het 'My Apps' venster door op Manage te klikken.
  2. Ga naar het tabblad 'Advanced'.
    Advanced opties
  3. Klik nu op de knop "Edit DNS".
  4. Klik onder het kopje TXT op "+ Add Another". Voeg het SPF-record toe
  5. Voer nu het SPF-record in: v=spf1 include:_spf.transip.email ~all. Je hoeft hier geen aanhalingstekens (" ") omheen te zetten; Wix doet dit automatisch al.
  6. Klik nu op Save DNS.
  7. Ga nu naar het tabblad 'Mailboxes'.
  8. Klik daar op Changes Settings achter "your domain is set up for a connection to an external email account.
  9. Kies 'Other' onder "Your Email Provider".
    Voer mx.transip.email in als mailserver
  10. Bij "Points to" voer je mx.transip.email in. Wix voert zelf al de 'prioriteit' in.
  11. Klik nu op Ok.
  12. Controleer onder Advanced > DNS Records of je nu de beide toegevoegde records terugziet:
    Een overzicht van de benodigde DNS-records bij Wix wanneer je TransIP-mail gebruikt

De nameservers van Wix instellen binnen het TransIP controlepaneel
Uitvoeren op het controlepaneel:

1. Ga in jouw controlepaneel naar het tabblad Domein & Hosting.
  2. Klik op de domeinnaam die je aan Wix wilt koppelen. Let er wel op dat je deze niet aanvinkt!
  3. Je kunt nu de nameservers aanpassen onder het kopje Nameservers wat je weer onder Geavanceerd domeinbeheer terugvindt.
  4. Zie je geen kopje met Nameservers? Dan staan waarschijnlijk de 'TransIP Instellingen' aan.
    Inschakelen geavanceerde instellingen Schakel deze uit door op Geavanceerd Domeinbeheer Inschakelen te klikken.
  5. Verwijder alle TransIP-nameservers door alle 3 de velden leeg te maken.
  6. Voer nu de twee nameservers in die je van Wix hebt gekregen.
    Voer de nameservers van Wix in
  7. Klik nu op de knop Opslaan.
  8. Je hebt nu succesvol jouw domeinnaam aan Wix gekoppeld! Het kan nog wel maximaal 24 uur duren voordat deze wijzigingen overal verwerkt zijn.

Via DNS jouw domein aan Wix koppelen

Let op! Wanneer je via DNS jouw domein koppelt, dan kan het zo zijn dat bij DNS-wijzigingen bij Wix, jouw domein niet bereikbaar is totdat je deze wijzigingen doorvoert.
Uitvoeren op Wix.com:

1. Ga naar Domains & Mailboxes in het 'My Apps' venster door op Manage te klikken.
    Domains & Mailboxes binnen Wix.
  2. Kies nu voor Connect a domain you already own.
    Kies voor Connect a domain you already own binnen Wix.
  3. Voer bij 'Which domain do you want to connect to your website' jouw domeinnaam in.
    Informatie over jouw domein bij Wix.
  4. Bij 'Where did you buy your domain?' kies je gewoon voor Other.
  5. Belangrijk! Klik nu op Change achter de Connection method.
  6. Pas deze aan naar Pointing
    Verander de methode naar 'Pointing'
    Er wordt een waarschuwing getoond waarin de nadelen worden genoemd van het gebruik van DNS-records boven de nameservers van Wix.
  7. Klik op de blauwe knop Change method rechts onder.
  8. Klik op de blauwe knop Next rechts onder.
  9. Je krijgt nu de DNS-records van Wix te zien die je moet gebruiken.
    De DNS-settings bij Wix
    Belangrijk! Deze DNS-records verschillen per domein. Je kunt dus niet zomaar 23.236.62.147 & www70.wixdns.net overnemen. Het kan goed zijn dat jouw DNS-records hele andere informatie bevat!

Uitvoeren op het controlepaneel:

1. Ga in jouw controlepaneel naar het tabblad Domein & Hosting.
  2. Klik op de domeinnaam die je aan Wix wilt koppelen. Let er wel op dat je deze niet aanvinkt!
  3. Je kunt nu de DNS-instellingen aanpassen onder het kopje DNS wat je weer onder Geavanceerd domeinbeheer terugvindt.
  4. Zie je geen kopje met DNS? Dan staan waarschijnlijk de 'TransIP Instellingen' aan.
    Inschakelen geavanceerde instellingen Schakel deze uit door op Geavanceerd Domeinbeheer Inschakelen te klikken.
  5. Wijzig het bestaande A-record zodat deze naar het IP-adres van Wix verwijst (in het voorbeeld 23.236.62.147). De DNS-settings in het controlepaneel
  6. Voeg ook een CNAME voor 'www' en 'm' toe die naar de server van Wix verwijst (in het voorbeeld www70.wixdns.net).
  7. Klik nu op de knop Opslaan.
  8. Je hebt nu succesvol jouw domeinnaam aan Wix gekoppeld! Het kan nog wel maximaal 24 uur duren voordat deze wijzigingen overal verwerkt zijn.