Een verlengd SSL-certificaat op mijn webhostingpakket installeren

Zodra je een SSL certificaat hebt verlengd, is het nog van belang dat je deze opnieuw installeert op jouw website. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een verlengd SSL certificaat kunt installeren op jouw webhostingpakket.

Als jouw website extern of op jouw VPS is gehost, dan is het van belang dat je eerst het oude certificaat handmatig verwijdert. Daarna kun je het nieuwe certificaat installeren op de website.

Installeer je vernieuwde SSL-certificaat

Om een vernieuwd Comodo SSL-certificaat te installeren op jouw webhostingpakket, ga je als volgt te werk.

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Scrol nu naar 'SSL-certificaten' om een overzicht van je SSL-certificaten te zien.

klik naast het verlopen certificaat op beheren

Klik nu naast het verlopen certificaat op 'Beheren'.

Stap 2

Je ziet nu de status van het verlopen SSL-certificaat. Om het verlengde certificaat te kunnen installeren, is het van belang dat je eerst het verlopen certificaat deïnstalleert.

Klik daarom nu op de knop 'Deïnstalleren'.

Klik op deinstalleren

Bevestig nu op de volgende pagina het deïnstalleren van het certificaat.

Bevestig het deïnstalleren

Let op: Nadat je op 'Deïnstalleren' hebt geklikt, kan het even duren tot je oude certificaat volledig van je website is verwijderd. Wacht daarom minstens 5 minuten voordat je met Stap 3 verder gaat.

Stap 3

Ga nu terug naar 'Domein & Hosting', selecteer je domeinnaam en scrol opnieuw naar 'SSL-certificaten'. Klik nu naast het actieve certificaat op 'Beheren'.

Klik naast het actieve certificaat op beheren

Als de beheermethode nog niet is gekozen, klik je hier op 'Verder naar beheermethode'.

Klik op verder naar beheermethode

Stap 4

Kies nu 'Standaard beheer'.

Kies standaard beheer

Stap 5

Je ziet nu de status van het actieve certificaat. Klik hier op 'Installeren' om je vernieuwde SSL-certificaat te installeren op je webhostingpakket.

Klik op installeren

Het nieuwe certificaat zal na maximaal 5 à 10 minuten actief worden, waarna je website beveilig bereikbaar is.

Zie je na tien minuten nog geen groen slot in de adresbalk van je browser? Leeg dan de cache van je browser.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je vernieuwde Comodo SSL-certificaat installeert op je webhostingpakket.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.