Ik wil mijn verlengde SSL certificaat op mijn webhostingpakket installeren

Zodra je een SSL certificaat hebt verlengd, is het nog van belang dat je deze opnieuw installeert op jouw website. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een verlengd SSL certificaat kunt installeren op jouw webhostingpakket.

Als jouw website extern of op jouw VPS is gehost, dan is het van belang dat je eerst het oude certificaat handmatig verwijdert. Daarna kun je het nieuwe certificaat installeren op de website.

Stap 1:

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Klik op het domein

Stap 2:

Scroll dan naar 'SSL Certificaten' en klik eerst op het certificaat waar 'Verlopen' naast staat.

Klik op het verlopen certificaat

Stap 3:

Klik op 'Deïnstalleren'. Het oude certificaat zal nu van jouw webhostingpakket worden verwijderd.Hier verwijder je het verlopen certificaat

Stap 4:

Je zult nu gevraagd worden om het verwijderen van het certificaat te bevestigen. Klik hier op 'Deïnstalleer'.

Bevestig hier de verwijdering van je SSL certificaat

Let op: Nadat je op 'Deïnstalleren' hebt geklikt, kan het even duren tot je oude certificaat volledig van je website is verwijderd. Wacht daarom minstens 10 minuten voordat je met Stap 5 verder gaat.

Stap 5:

Ga terug naar 'SSL Certificaten' en klik op het SSL Certificaat met hiernaast 'Actief'.

Klik op het actieve certificaat

Stap 6:

Klik op 'Installeren'. Het verlengde certificaat zal nu direct op jouw webhostingpakket worden geïnstalleerd. Na 5 à 10 minuten zal dit nieuwe certificaat actief worden!

Hier kun je het vernieuwde certificaat installeren

Zie je na tien minuten nog geen groen slot in de adresbalk van je browser? Leeg dan de cache van je browser.