Ik wil mijn SSL Certificaat verlengen

SSL Certificaten die je bij TransIP afneemt zullen een jaar lang geldig zijn. In tegenstelling tot de andere diensten van TransIP, is het van belang dat je een SSL Certificaat handmatig verlengt.

Verlengdatum

Je kunt een SSL Certificaat al 90 dagen voor de verloopdatum verlengen. De verloopdatum kun je te allen tijde terug vinden in je controlepaneel. Ga hiervoor naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer links het domein (niet aanvinken). Scroll nu naar SSL Certificaten om jouw certificaten terug te kunnen vinden. Naast het certificaat zie je de verloopdatum en de status ervan terug.

Verloopdatum van jouw SSL Certificaat

Wij stellen je automatisch op de hoogte wanneer je jouw SSL Certificaat kan verlengen. Je ontvangt 5 weken en 3 weken vóór de verloopdatum een melding dat de verlenging kan worden uitgevoerd. Wanneer je een SSL Certificaat verlengd, worden de resterende dagen van jouw oude certificaat opgeteld bij het vernieuwde certificaat.

Als je jouw certificaat wel wil verlengen, zorg er dan voor dat je hier op tijd bij bent. Zo voorkom je dat jouw website mogelijk onbeveiligd bereikbaar wordt. Als je jouw certificaat niet wil verlengen, hoef je hier niets voor te doen. Deze verloopt automatisch op de verloopdatum.

Het verlengen van jouw certificaat

Je zult jouw certificaat 90 dagen vóór de verloopdatum kunnen verlengen. Hieronder wordt uitgelegd hoe je een SSL Certificaat kunt verlengen.

Stap 1:

Klik op het SSL Certificaat

Klik op het certificaat die je wil verlengen

Stap 2:

Klik op 'Vernieuwen'

Klik op vernieuwen

Stap 3:

Kies hier welk type Certificaat je wil afnemen. In dit geval kiezen wij opnieuw voor het Domeinvalidatie certificaat voor particuliere en niet-publieke websites.

Kies hier welk type certificaat je zou willen gebruiken

Stap 4:

Op de volgende pagina kun je eventueel nog kiezen of je het certificaat voor een ander domein of voor een subdomein wil afnemen. Mocht je hetzelfde domein willen beveiligen, dan kies je direct voor 'Ga Verder'.

Kies hier voor welk domein je het certificaat wil bestellen

Stap 5:

Omdat wij hebben gekozen voor het certificaat voor particuliere en niet-publieke websites (Domeinvalidatie certificaat), zie je in het onderstaande voorbeeld terug dat je de voornaam, achternaam en het e-mailadres kunt aanpassen. Wanneer je een certificaat voor een onbeperkt aantal subdomeinen (Wildcard certificaat) wil gebruiken, kun je hier dezelfde gegevens aanpassen.

Als je een certificaat voor webshops en bedrijven (Uitgebreide Validatie certificaat) wil gebruiken, dan zijn de gegevens hiervoor al ingevuld.

• De informatie die je op deze pagina voor het Uitgebreide certificaat ziet wordt opgehaald vanuit de WHOIS-gegevens van het gekozen domein.
  • Als in de WHOIS van het domein geen bedrijfsgegevens vermeld staan, dan worden hier de bedrijfsgegevens gebruikt die je in jouw account hebt opgegeven.
  • Als zowel de WHOIS-gegevens als jouw accountgegevens op naam van een persoon staan, zul je hier zelf een KvK-nummer kunnen toevoegen.
  • In alle gevallen kun je op deze pagina met de knop 'Zelf Kiezen' een alternatief KvK-nummer invoeren.

Pas op deze pagina de gegevens aan indien nodig en klik dan op 'Naar Winkelwagen' om jouw nieuwe certificaat te bestellen.

Pas hier eventueel de gegevens van jouw certificaat aan

Stap 6:

Zodra je jouw certificaat hebt besteld, zul je de onderstaande bevestiging terug zien. Afhankelijk van het type certificaat zullen één of meer validatiestappen uitgevoerd moeten worden. Zodra deze stappen zijn afgerond, wordt jouw certificaat zo snel mogelijk actief en kun je deze naar wens installeren. Klik nu op 'Start Validatieproces' om te beginnen met de validatie van jouw certificaat.

Start hier het validatieproces

Stap 7:

Je zult nu op de statuspagina van jouw nieuwe SSL certificaat terecht komen. Op deze pagina zie je terug welke stap nu in behandeling is. Voor een Domeinvalidatie en een Wildcard certificaat is alleen e-mailvalidatie nodig, zoals te zien in de onderstaande afbeelding. De stappen die nodig zijn voor het Uitgebreide Validatie certificaat worden op deze pagina toegelicht.

Start hier het validatieproces

Het kan na de start van het validatieproces even duren voordat de e-mail verstuurd wordt. Mocht je deze om wat voor reden dan ook niet hebben ontvangen, neem dan contact op met onze Supportafdeling. Zij kunnen je helpen om de e-mail opnieuw te laten sturen of eventueel een nieuw e-mailadres hiervoor te laten gebruiken.

Zodra je de e-mail hebt behandeld, heb je jouw SSL Certificaat succesvol vernieuwd! Dit kun je terug zien als je opnieuw naar 'SSL Certificaten' in jouw controlepaneel toe gaat. Hier zie je nu naast het verlopen certificaat ook het nieuwe, actieve certificaat terug.

Het certificaat is nu verlengd

Let op: Het is nog wel van belang dat je dit nieuwe certificaat opnieuw installeert op jouw website. Als jouw website extern of op jouw VPS is gehost, dan is het van belang dat je eerst het oude certificaat handmatig verwijdert. Daarna kun je het nieuwe certificaat installeren op de website.

Als het eerdere certificaat op jouw webhostingpakket actief was, dan kun je het verlengde certificaat aan de hand van dit artikel opnieuw installeren op je webhostingpakket.