Ik wil mijn nieuwe SSL Certificaat op mijn webhostingpakket installeren

Met een SSL Certificaat kun je jouw website beveiligd bereikbaar maken. Dit verkleint de kans aanzienlijk dat jouw website kan worden beïnvloed door kwaadwillenden.

In dit artikel wordt er van uit gegaan dat je een actief SSL Certificaat bij TransIP hebt en deze wil installeren op een webhostingpakket van jouw domeinnaam.

• Als jouw website op je VPS wordt gehost, kun je gebruik maken van dit artikel.
  • Als jouw website extern wordt gehost, kun je gebruik maken van dit artikel.
  • Als je een SSL Certificaat hebt verlengd en deze wil installeren op jouw webhostingpakket, kun je in dit artikel lezen hoe je deze kunt installeren.
  • Als je nog niet over een SSL Certificaat beschikt of als deze nog niet is opgeleverd, kun je in dit artikel lezen hoe je één van onze SSL Certificaten kunt bestellen en activeren.

Om een SSL Certificaat te installeren op jouw webhostingpakket, ga je als volgt te werk.

Stap 1:

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Klik op het domein

Stap 2:

Scroll nu naar 'SSL Certificaten' en klik hier op je actieve certificaat.

Klik op het certificaat

Stap 3:

Kies hier voor de optie 'Standaard beheer'.

Kies hier de beheermethode

Stap 4:

Klik tot slot op 'Installeren'.

Klik op Installeren

Jouw SSL Certificaat wordt nu op jouw webhostingpakket geïnstalleerd. Binnen enkele minuten zal jouw website dan volledig versleuteld bereikbaar zijn!

Zie je na tien minuten nog geen groen slot in de adresbalk van je browser? Leeg dan de cache van je browser. Als dit geen uitkomst biedt, staat er mogelijk 'Mixed Content' op jouw website.

Mocht je het certificaat niet op jouw webhostingpakket willen installeren, omdat jouw website op een andere server staat, dan kun je op 'Downloaden' klikken. Vervolgens zul je de certificaat-bestanden ontvangen, die je daarna op de betreffende server kunt installeren.

• Als jouw website in dat geval op je VPS wordt gehost, kun je hierbij gebruik maken van dit artikel.
  • Als jouw website in dat geval extern wordt gehost, kun je hierbij gebruik maken van dit artikel.