Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Publiek verkeer van een VPS door een pfSense firewall sturen

Een pfSense-firewall is een goede en goedkope oplossing om je netwerk te beveiligen. Zo kun je publiek internetverkeer van je servers via de pfSense-firewall laten verlopen en je publieke verbinding van je servers geheel of gedeeltelijk dichtzetten, waardoor zij niet meer via het internet zomaar aangevallen kunnen worden.

Er zijn twee relatief eenvoudige opties om verkeer via je pfSense-firewall te laten lopen: je kunt ervoor kiezen om al het verkeer via je firewall te laten lopen door een VPN-verbinding te gebruiken, of een deel van het verkeer, bijvoorbeeld verkeer dat via een specifieke poort verloopt, door port-forwarding te gebruiken.

Simpel gezegd is het handiger een VPN-server te gebruiken als je met meerdere servers werkt, en port-forwarding wanneer je één of enkele servers gebruikt en die servers niet dezelfde poorten gebruiken.

In de volgende handleidingen leggen uit hoe je van beide opties gebruik maakt:


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op