Waarom werken de keys van mijn toetsenbord niet goed in de console?

In sommige gevallen werkt het toetsenbord of sommige toetsen niet zoals verwacht via de noVNC console.

Dit kan gebeuren wanneer je niet van een standaard UK / US Qwerty-layout gebruik maakt in combinatie met de noVNC console. In dat geval heb je waarschijnlijk een layout anders dan US / UK ingesteld in het OS op de VPS en dat kan voor deze problemen zorgen. De makkelijkste oplossing hiervoor is het gebruiken van een standaard US toetsenbord-layout in het OS. Dit probleem geldt overigens alleen voor gebruik van de console; een SSH- of RDP-verbinding maakt altijd automatisch gebruik van de layout van het besturingssysteem dat gebruikt wordt om vanaf te verbinden.

Update: deze issues zijn mogelijk verholpen in een recente update voor noVNC. We zullen deze update uitgebreid testen en indien alles naar behoren werkt de versie updaten.