Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

De keys van mijn toetsenbord werken niet goed in de console

In sommige gevallen werkt het toetsenbord of sommige toetsen niet zoals verwacht via de noVNC-console.

Dit kan gebeuren wanneer je niet van een standaard UK / US Qwerty-layout gebruik maakt in combinatie met de noVNC console. In dat geval heb je waarschijnlijk een layout anders dan US / UK ingesteld in het OS op de VPS en dat kan voor deze problemen zorgen. De makkelijkste oplossing hiervoor is het gebruiken van een standaard US toetsenbord-layout in het OS. Dit probleem geldt overigens alleen voor gebruik van de console; een SSH- of RDP-verbinding maakt altijd automatisch gebruik van de layout van het besturingssysteem dat gebruikt wordt om vanaf te verbinden.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
fastbikkel 8 oktober 2021 (#6634)

Geachte lezer,

Ik heb het document gelezen omtrent de keyboard settings e.d. Wat ik echter wel hinderlijk vind, is dat het per keer anders reageert. Nu heb ik begin deze week prima mn passwords kunnen plakken in de console, vandaag is dit feestje weer voorbij. En ik maak gebruik van dezelfde machine waar vandaan ik de console open.

Ik merkte het direct toen ik net mn login "root" wilde intypen, zonder dat ik mn capslock aan heb staan op mn laptop, begint de console toch in hoofdletters te typen.

Is er helemaal niets dat jullie kunnen doen om dit alles te verbeteren? Zolang ik nog niet remote bij mn server kan, moet ik nu met de hand dat wachtwoord intypen en omdat dit lang en ingewikkeld is, gaat dit moeizaam.

Ik kan begrijpen als jullie ook met technische belemmeringen zitten, maar ik wilde toch vragen of er mischien een verbetering kan plaatsvinden. Ik ken jullie onderliggende infra niet voor de rest, ik kan daarover niet meedenken.

GRoet,

Stefan.

0
Matthijs van Beek Admin 6 januari 2020 (#3957)

@vinnietrousers,

In de huidige versie van NoVNC speelt dit issue helaas nog steeds. Wij houden uiteraard de ontwikkelingen in de gaten. Wanneer dit issue niet meer voorkomt zullen wij dit artikel daarop aanpassen.

0
vinnietrousers 28 december 2019 (#3918)

Wat is er uit de test gekomen?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op