Automatische migraties van VPS'en

Op onze VPS-platformen maken we gebruik van automatische migraties om VPS'en te kunnen verplaatsen van de ene hypervisor/server naar de andere. Dit heeft twee grote voordelen:

• We kunnen zo ons platform updaten zonder dat je dat merkt
    • Bij een hoge CPU load van een hypervisor, kunnen we automatisch VPS'en naar een rustigere server migreren

Bovendien stelt dezelfde technologie ons ook in staat om handmatige migraties uit te voeren, bijvoorbeeld om een VPS naar een andere hypervisor te verplaatsen als de oorspronkelijke onbeschikbaar raakt als gevolg van een incident.

Tijdens een live-migratie wordt eerst het geheugen van je VPS gerepliceerd naar de destination server. Zodra de verschillen van het geheugen op de source en destionation servers klein genoeg zijn, word je VPS gepauzeerd en binnen een seconde overgezet op de nieuwe server.

vps migraties

• Steal time als gevolg van shared CPU load is niet van toepassing op PerformanceVPS'en: daarbij zijn de CPU cores voor jou gereserveerd.

• Ervaart je VPS (en niet de hypervisor) een hoge CPU load? In deze handleiding leggen we uit hoe je de oorzaak kunt onderzoeken.

Automatische migraties n.a.v. CPU load

De meeste VPS'en gebruiken maar een deel van hun CPU-capaciteit. Zo is er bijvoorbeeld voor webhosting in verhouding meer RAM dan CPU-vermogen nodig. Hoe langer een VPS echter in gebruik is, hoe intensiever die doorgaans gebruikt wordt, bijvoorbeeld omdat je meer webverkeer verwerkt na X tijd. Daarnaast kan de CPU load op een hypervisor toenemen doordat er meer VPS'en op dezelfde hypervisor worden geleverd. Het gevolg van dit toenemende CPU-gebruik, is dat de CPU load van een hypervisor met de tijd steeds hoger wordt. In het ergste geval kan er dan steal time ontstaan.

Wij monitoren daarom automatisch zowel de CPU steal time als CPU usage van al onze hypervisors. Als de CPU load of CPU steal time een bepaald percentage bereikt, worden automatische migraties gestart om VPS'en te verplaatsen naar een hypervisor met een lagere belasting. Zo voorkomen we dat de load of steal time kan oplopen, of dat bijvoorbeeld 100% van de CPU cores van een hypervisor gebruikt wordt.

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van dit artikel over automatische migraties op ons VPS-platform.