Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Prijsverschil Windows Server op VPS vs Performance VPS

Voor je Windows Server bij TransIP kun je gebruik maken van een VPS of PerformanceVPS. De prijs van de Windows Server-licentie ligt voor een PerformanceVPS hoger dan voor een reguliere VPS. Dit verschil zit hem in de manier waarop Microsoft de prijs voor Windows Server-licenties berekent:

Microsoft berekent maandelijkse Windows Server-licentiekosten op basis van het totale aantal CPU cores van de hypervisor die je VPS host. Onze PerformanceVPS'en maken gebruik van dedicated CPU cores, oftewel: CPU cores zijn voor jou gereserveerd. Daarnaast kan een PerformanceVPS maximaal 32 CPU cores gebruiken tegenover 8 bij een normale VPS.

Om deze twee redenen kunnen er in verhouding een stuk minder PerformanceVPS'en op één hypervisor staan dan bij reguliere VPS'en, waar CPU cores shared zijn. Dit zorgt ervoor dat de kosten van Windows-licenties over minder PerformanceVPS'en gespreid kunnen worden, waardoor de gemiddelde licentieprijs hoger uit komt en per 2 cores wordt berekend.


 

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van dit artikel over het prijsverschil van Windows Server-licenties tussen VPS'en en PerformanceVPS'en.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 15 juni 2022 (#8303)

@wmusch, Excuses voor de late reactie. We hebben het artikel geüpdated om de actuele prijzen te tonen.

0
wmusch 4 mei 2022 (#8054)

4 mei 2022: de prijzen die genoemd worden in het artikel zijn niet meer correct

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op