Prijsverschil Windows Server op BladeVPS vs PerformanceVPS

Voor je Windows Server bij TransIP kun je gebruik maken van een VPS of PerformanceVPS. De prijs van de Windows Server-licentie ligt voor een PerformanceVPS hoger dan voor een reguliere VPS. Dit verschil zit hem in de manier waarop Microsoft de prijs voor Windows Server-licenties berekent:

Microsoft berekent maandelijkse Windows Server-licentiekosten op basis van het totale aantal CPU cores van de hypervisor die je VPS host. Onze PerformanceVPS'en maken gebruik van dedicated CPU cores, oftewel: CPU cores zijn voor jou gereserveerd. Daarnaast kan een PerformanceVPS maximaal 32 CPU cores gebruiken tegenover 8 bij een normale VPS.

Om deze twee redenen kunnen er in verhouding een stuk minder PerformanceVPS'en op één hypervisor staan dan bij reguliere VPS'en, waar CPU cores shared zijn. Dit zorgt ervoor dat de kosten van Windows-licenties over minder PerformanceVPS'en gespreid kunnen worden, waardoor de gemiddelde licentieprijs hoger uit komt en per 2 cores wordt berekend.

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van dit artikel over het prijsverschil van Windows Server-licenties tussen VPS'en en PerformanceVPS'en.