Ik wil gebruik maken van een SSL certificaat

Door middel van een SSL certificaat kun je jouw website beveiligd bereikbaar maken. Dit verkleint de kans aanzienlijk dat jouw website kan worden beïnvloed door kwaadwillenden. Lees voor meer informatie over het nut van SSL certificaten het volgende artikel.

In deze handleiding leggen we je uit hoe je in jouw controlepaneel een SSL certificaat kunt aanvragen voor jouw domeinnaam. Let op dat je alleen een SSL certificaat bij TransIP kunt bestellen voor een domeinnaam die ook bij TransIP is geregistreerd.

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik in de linkerkolom op de naam van het betreffende domein (niet aanvinken).

Stap 2

Scroll nu naar onderen naar 'Extra's bestellen' en klik achter 'SSL beveiliging voor je website' op 'Bestellen'.

ssl bestellen

Stap 3

Kies hier welk type certificaat je wil afnemen. In dit geval kiezen wij voor het Domeinvalidatie certificaat voor particuliere en niet-publieke websites.

bestel ssl certificaat

Stap 4

Op de volgende pagina kun je eventueel nog kiezen of je het certificaat voor een ander domein of voor een subdomein wil afnemen. Mocht je hetzelfde domein willen beveiligen, dan kies je direct voor 'Ga Verder'.

ssl kies domeinnaam

Stap 5

Omdat wij hebben gekozen voor het certificaat voor particuliere en niet-publieke websites (Domeinvalidatie certificaat), zie je in het onderstaande voorbeeld terug dat je de voornaam, achternaam en het e-mailadres kunt aanpassen. Wanneer je een certificaat voor een onbeperkt aantal subdomeinen (Wildcard certificaat) wil gebruiken, kun je hier dezelfde gegevens aanpassen.

ssl controleer validatiegegevens

Als je een certificaat voor webshops en bedrijven (Uitgebreide Validatie certificaat) wil gebruiken, dan zijn de gegevens hiervoor al ingevuld.

• De informatie die je op deze pagina voor het Uitgebreide certificaat ziet wordt opgehaald vanuit de WHOIS-gegevens van het gekozen domein.
  • Als in de WHOIS van het domein geen bedrijfsgegevens vermeld staan, dan worden hier de bedrijfsgegevens gebruikt die je in jouw account hebt opgegeven.
  • Als zowel de WHOIS-gegevens als jouw accountgegevens op naam van een persoon staan, zul je hier zelf een KvK-nummer kunnen toevoegen.
  • In alle gevallen kun je op deze pagina met de knop 'Zelf Kiezen' een alternatief KvK-nummer invoeren.

Pas op deze pagina de gegevens aan indien nodig en klik dan op 'Naar Winkelwagen' om jouw nieuwe certificaat te bestellen.

Stap 6

Zodra je jouw certificaat hebt besteld, zul je de onderstaande bevestiging terug zien. Afhankelijk van het type certificaat zullen één of meer validatiestappen uitgevoerd moeten worden. Zodra deze stappen zijn afgerond, wordt jouw certificaat zo snel mogelijk actief en kun je deze naar wens installeren. Klik nu op 'Start Validatieproces' om te beginnen met de validatie van jouw certificaat.

ssl bestelling bevestiging

Stap 7

Je zult nu op de statuspagina van jouw nieuwe SSL certificaat terecht komen. Op deze pagina zie je terug welke stap nu in behandeling is. Voor een Domeinvalidatie en een Wildcard certificaat is alleen DNS-validatie nodig, zoals te zien in de onderstaande afbeelding. Wij zetten deze automatisch voor je in gang. De stappen die nodig zijn voor het Uitgebreide Validatie certificaat worden op deze pagina toegelicht.

ssl domeinvalidatie

Let op: Het kan na de start van het validatieproces een paar uur duren voordat de DNS-instellingen verwerkt zijn. Mocht je de e-mail na deze periode niet hebben ontvangen, neem dan contact op met onze Supportafdeling. Zij kunnen je helpen om de e-mail opnieuw te laten sturen of eventueel een nieuw e-mailadres in te stellen.

Zodra je de validatie e-mail hebt behandeld, wordt jouw certificaat vrijwel direct actief en kun je het certificaat installeren op jouw website of VPS.

Ga hiervoor terug naar 'SSL Certificaten' in jouw controlepaneel. Klik vervolgens op het actieve certificaat.

ssl certificaten beheren

Stap 8

Wanneer de validatie klaar is. Krijg je onderstaand scherm te zien. Klik op 'Verder naar beheermethode'.

domein ssl verder naar beheermethode

Stap 9

Hier kun je kiezen op welke manier je het certificaat wil installeren. Als het SSL Certificaat op jouw webhostingpakket geïnstalleerd moet worden, kies je hier voor 'Standaard Beheer'. Wanneer jouw website extern of op jouw VPS wordt gehost, kies je hier voor 'Geavanceerd beheer'.

Kies hier de beheermethode

• Als jouw website op je webhostingpakket wordt gehost, kun je gebruik maken van dit artikel om het certificaat te installeren.
  • Als jouw website op je VPS wordt gehost, kun je gebruik maken van dit artikel om het certificaat te installeren.
  • Als jouw website extern wordt gehost, kun je gebruik maken van dit artikel om het certificaat te installeren.