Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een private network?

Een 'private network' is exact wat de naam al aangeeft: een alleen intern toegankelijk layer 2-netwerk tussen zoveel VPS'en als je maar wilt. Hiermee kun je meerdere van jouw VPS'en aan elkaar koppelen zonder dat dit van jouw maandelijkse dataverkeer af gaat. 

Je bestelt een private network vanaf onze website. Je private network beheer je vanuit je controlepaneel door naar 'BladeVPS' te gaan en vervolgens een van de VPS'en aan te klikken in je private network, of een VPS die je aan je private network wil koppelen. Aan de rechterkant scrol je naar beneden tot het kopje 'Netwerk'. Vervolgens klik je op het tandwiel > 'private networks'.

private networks in het controlepaneel

Bij een nieuwe bestelling zal binnen een minuut het nieuwe private network zichtbaar zijn in het account. Wanneer je deze aanklikt in het controlepaneel kun je vervolgens extra VPS'en onder dat account toevoegen. De maandelijkse kosten bedragen € 1,50- ex BTW (€1,82 inc BTW) voor het private network (2 VPS'en). Een extra VPS toevoegen kost ook € 1,50- ex BTW (€1,82 inc BTW) . Er is geen limiet aan het aantal VPS'en dat je aan een private network kunt toevoegen.


Belangrijk om te weten:

  • Elk private network creeert een aparte netwerkadapter op jouw VPS. Hiervoor wordt jouw VPS niet herstart, maar voordat je gebruik kunt maken van een private network zul je wel eerst een private IP moeten configureren. Bekijk hier een handleiding over hoe je dat instelt.
  • Je kunt alleen IP's gebruiken uit de daarvoor bestemde IP-ranges: 10.0.0.0/8172.16.0.0/12en 192.168.0.0/16. Zie ook de RFC hierover.
  • Het private network heeft een eigen netwerkinterface en deelt niet de bandbreedte met de externe verbinding van jouw VPS. Je kunt met een BladeVPS maximaal 1Gbit/s behalen en met een PerformanceVPS2,5Gbit/s.
  • Een private network kan niet worden over gedragen aan een ander account via een handover, zoals een VPS of Big Storage dat wel kan.
  • Een private network kan niet gedeeld worden met een ander TransIP-account. Je kunt dus alleen VPS'en uit jouw account koppelen.
  • Een private network kan ook niet gedeeld worden met een colocated server in het datacentrum.

 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op