Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat zijn weekly 'back-ups'?

vps backup overview Bij alle VPS-en zijn automatische "back-ups" van je data inbegrepen. Deze "back-ups" worden elke 4 tot 6 uur gemaakt met een totale retentie van maximaal 36 tot 54 uur (Je hebt standaard 9 back-ups tot je beschikking). Wanneer je per ongeluk een belangrijk bestand hebt verwijderd of er is een andere reden dat je een back-up nodig hebt, kun je via je controlepaneel (VPS & Colocatie > jouw VPS aanklikken > Back-ups > Terugzetten) een back-up van een eerder moment terugzetten.

Weekly backups Het kan echter zijn dat je liever een langere retentie wilt en daarvoor zijn de 'Weekly back-ups' bedoeld. Deze kun je bestellen via het controlepaneel. Ga hiervoor in het controlepaneel naar 'VPS & Colocatie', klik de VPS aan waar je deze back-ups voor wilt hebben en klik op de groene 'Backups' knop onder het kopje "Schijf". In dit overzicht zie je bovenaan de reguliere automatische back-ups. Daaronder vind je de Bestellen optie voor de wekelijkse back-ups terug en na het aanmaken ook de wekelijkse back-ups.

Belangrijke informatie:

  • De weekly back-ups hebben een maandelijkse prijs van 20% van de reguliere prijs van jouw VPS (dus niet de actieprijs uit de eerste maand). Bij een BladeVPS X1 betaal je dus € 2,- per maand, bij een X4 € 4,- per maand, etc.
  • In totaal krijg je 5 back-ups tot je beschikking met een totale retentie van 5 weken.
  • Deze back-ups worden niet op de storageserver van de VPS opgeslagen, noch op een offsite locatie. De back-ups worden opgeslagen op een soortgelijke back-upserver als de reguliere automatische back-ups.
  • Je kunt de weekly back-ups net zoals vrijwel elke andere AddOn voor je VPS altijd opzeggen. Kijk hier voor meer informatie over het opzeggen van een AddOn voor jouw VPS.

 

Let op!
Weekly back-ups zijn net als gewone back-ups complete kopieën van de inhoud van je VPS op dat moment. Je kunt dan ook alleen de complete back-up terugzetten. Dit is dus GEEN back-up van individuele bestanden (waarbij je kan kiezen welk bestand dan wel map je terug wilt plaatsen), hiervoor zul je altijd zelf back-ups voor moeten maken. Let er ook op dat nieuwe bestanden die na het tijdstip van de back-up zijn geüpload dan wel zijn gewijzigd, bij het terugplaatsen ook overschreven zullen worden! Daarnaast is het ook belangrijk om je te realiseren dat de VPS tijdens het terugplaatsen van de back-up uitgeschakeld is. Wanneer dit proces voltooid is (er wordt een progressiebalk getoond) zal je VPS automatisch starten en kun je weer volledig gebruik maken van je VPS.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op