Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat zijn weekly 'back-ups'?

Bij alle VPS-en zijn automatische "back-ups" van je data inbegrepen. Deze "back-ups" worden elke 4 tot 6 uur gemaakt met een totale retentie van maximaal 36 tot 54 uur (Je hebt standaard 9 back-ups tot je beschikking).

Het kan echter zijn dat je liever een langere retentie wilt en daarvoor zijn de 'Weekly back-ups' bedoeld. Deze kun je bestellen via het controlepaneel als volgt:

  • De wekelijkse back-ups zijn complete kopieën van de inhoud van je VPS op dat moment en je kunt dan ook alleen de complete back-up terugzetten. Dit is dus GEEN back-up van individuele bestanden (waarbij je kan kiezen welk bestand dan wel map je terug wilt plaatsen), hiervoor zul je altijd zelf back-ups voor moeten maken.
  • Bestanden die na het tijdstip van de back-up zijn gewijzigd, zullen bij het terugplaatsen ook overschreven  worden.
  • Gebruik je off-site back-ups? Dan worden de weekly back-ups ook off-site gemaakt.
  • Tijdens het terugplaatsen van de back-up is je VPS uitgeschakeld. Wanneer dit proces voltooid is (er wordt een progressiebalk getoond) zal je VPS automatisch starten en kun je weer volledig gebruik maken van je VPS.
  • Bij het terugplaatsen van een back-up, behoud je de VPS-Firewall instellingen in het controlepaneel zoals ze op dat moment zijn; niet zoals ze waren ten tijde van de back-up.

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar 'BladeVPS' en klik op de naam van de VPS waar je deze back-ups voor wilt hebben


 

Stap 2

klik bovenaan rechts op 'Beheren' en vervolgens op 'Back-ups'.

vps beheren - back-ups


 

Stap 3

Klik onder 'Wekelijkse back-ups' op 'Bestellen'.

vps wekelijkse back-ups bestellen


Belangrijke informatie:

  • De weekly back-ups hebben een maandelijkse prijs van 20% van de reguliere prijs van jouw VPS (dus niet de actieprijs uit de eerste maand). Bij een BladeVPS X1 betaal je dus € 2,- ex BTW (€2,42 inc BTW) per maand, bij een X4 €4,- ex BTW (€4,84) per maand, etc.
  • In totaal krijg je 5 back-ups tot je beschikking met een totale retentie van 5 weken.
  • Deze back-ups worden niet op de storageserver van de VPS opgeslagen, noch op een offsite locatie. De back-ups worden opgeslagen op een soortgelijke back-upserver als de reguliere automatische back-ups.
  • Je kunt de weekly back-ups net zoals vrijwel elke andere AddOn voor je VPS altijd opzeggen. Kijk hier voor meer informatie over het opzeggen van een AddOn voor jouw VPS.

Let op!

Weekly back-ups zijn net als gewone back-ups complete kopieën van de inhoud van je VPS op dat moment. Je kunt dan ook alleen de complete back-up terugzetten. Dit is dus GEEN back-up van individuele bestanden (waarbij je kan kiezen welk bestand dan wel map je terug wilt plaatsen), hiervoor zul je altijd zelf back-ups voor moeten maken. Let er ook op dat nieuwe bestanden die na het tijdstip van de back-up zijn geüpload dan wel zijn gewijzigd, bij het terugplaatsen ook overschreven zullen worden! Daarnaast is het ook belangrijk om je te realiseren dat de VPS tijdens het terugplaatsen van de back-up uitgeschakeld is. Wanneer dit proces voltooid is (er wordt een progressiebalk getoond) zal je VPS automatisch starten en kun je weer volledig gebruik maken van je VPS.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op