Plesk: Ik wil de PHP-versie updaten

Plesk update zichzelf automatisch en komt met recente PHP-versies geïnstalleerd. Mocht je automatische updates uitgeschakeld hebben staan, is het uiteraard ook mogelijk om PHP handmatig te updaten. In deze handleiding laten we zien hoe dit werkt.

De huidige versie van PHP kun je altijd controleren via command-line met het commando:

ls /opt/plesk/php/

Om veiligheidsredenen raden we af om verouderde PHP-versies te gebruiken.

Stap 1

Log in op Plesk, ga naar 'Tools & Settings' en klik op 'Updates'.

plesk tools and settings plesk updates

Stap 2

Je komt nu op de 'Add components'-pagina terecht.

Klap 'Web Hosting' > 'PHP interpreter versions' uit en verander het kruisje naar een vinkje bij de versies die je wil installeren. Klik tot slot op 'Continue' om de software te installeren.

plesk add components php

Als je nu onder 'Websites & Domains' naar jouw website gaat, zie je onder 'PHP Settings' de huidige PHP-versie van dit domein terug en kun je deze aanpassen.

Mocht je aan de hand van deze handleiding nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.