Ik wil een Doorstuurservice, E-mail Only- of webhostingpakket gebruiken

Bij TransIP heb je de keuze uit verschillende pakketten om op je domeinnaam te gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe je een Doorstuurservice, E-mail Only-pakket en een webhostingpakket voor je domeinnaam bestelt.

We gaan er in dit artikel van uit dat je al een domeinnaam in je bezit hebt. Is dit nog niet het geval? Bekijk dan het artikel 'Ik wil een domeinnaam vastleggen' om een domeinnaam te bestellen.

Let op: In dit artikel gaan we ervan uit dat je de 'TransIP Instellingen' voor je domeinnaam gebruikt. Hierdoor maakt je domein automatisch gebruik van de juiste DNS en nameservers om naar het door jouw gekozen pakket te wijzen.

Heb je in het verleden zelf DNS aangepast door 'Geavanceerd domeinbeheer' in te schakelen? Dan zul je, na het afnemen van een pakket, de DNS records van je domein handmatig naar het pakket moeten laten wijzen. Gebruik hiervoor het artikel 'De DNS instellingen van mijn webhostingpakket'.

De Doorstuurservice

De Doorstuurservice stelt je in staat om bezoekers en e-mail gericht aan je domeinnaam door te sturen naar het door jou gekozen adres.

Op de productpagina vindt je een overzicht van de functies van de Doorstuurservice. Om een Doorstuurservice voor je domeinnaam te bestellen, ga je als volgt te werk.

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en vink in de linkerkolom het betreffende domein aan.

Klik nu op 'Bijbestellen / Upgraden'.

Vink het domeinnaam aan en klik op 'Bijbestellen / Upgraden'

Stap 2

Kies nu de Doorstuurservice door eronder op 'Bestel' te klikken.

Klik onder doorstuurservice op 'Bestel'

Stap 3

Je ziet nu je Winkelwagen terug. Aan de rechterzijde zie je je betaalmethode en het totaalbedrag. Klik hier op 'Betaalmethode kiezen' om een andere betaalmethode te gebruiken.

Klik nu op 'Betalen' om de bestelling af te rekenen.

Je bestelling wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen. De Doorstuurservice zal na enkele momenten actief worden op je domeinnaam.

Bezoek het artikel 'Ik wil mijn domeinnaam doorsturen' voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van de Doorstuurservice.

Het E-mail Only-pakket

Een E-mail Only-pakket geeft je, naast de mogelijkheid om je bezoekers door te sturen, ook de mogelijkheid om 3 e-mailadressen aan te maken.

Op de productpagina vindt je een overzicht van de functies van het E-mail Only-pakket. Om een E-mail Only-pakket voor je domeinnaam te bestellen, ga je als volgt te werk.

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en vink in de linkerkolom het betreffende domein aan.

Klik nu op 'Bijbestellen / Upgraden'.

Vink het domeinnaam aan en klik op 'Bijbestellen / Upgraden'

Stap 2

Kies nu de Doorstuurservice door eronder op 'Bestel' te klikken.

email-only-bestel

Stap 3

Je ziet nu je Winkelwagen terug. Aan de rechterzijde zie je je betaalmethode en het totaalbedrag. Klik hier op 'Betaalmethode kiezen' om een andere betaalmethode te gebruiken.

Klik nu op 'Betalen' om de bestelling af te rekenen.

Je bestelling wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen. Het E-mail Only-pakket zal na enkele momenten actief worden op je domeinnaam.

Zoals vermeld kun je met het E-mail Only-pakket de bezoekers van je domeinnaam doorsturen naar het door jou gekozen adres. Bezoek het artikel 'Ik wil mijn domeinnaam doorsturen' voor een uitgebreide uitleg over het doorsturen met behulp van het E-mail Only-pakket.

Met het E-mail Only-pakket kun je daarnaast ook e-mailadressen aanmaken en ontvangen e-mail op meerdere manieren doorsturen.

Het webhostingpakket

Met onze webhostingpakketten kun je niet alleen e-mailadressen aanmaken, maar ook een website op je domeinnaam plaatsen.

Op de productpagina vindt je een overzicht van de functies van de verschillende webhostingpakketten. Om een webhostingpakket voor je domeinnaam te bestellen, ga je als volgt te werk.

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en vink in de linkerkolom het betreffende domein aan.

Klik nu op 'Bijbestellen / Upgraden'.

Vink het domeinnaam aan en klik op 'Bijbestellen / Upgraden'

Stap 2

Kies nu het gewenste webhostingpakket door eronder op 'Bestel' te klikken.

Klik onder het gewenste webhostingpakket op 'Bestel'

Stap 3

Je ziet nu je Winkelwagen terug. Aan de rechterzijde zie je je betaalmethode en het totaalbedrag. Klik hier op 'Betaalmethode kiezen' om een andere betaalmethode te gebruiken.

Klik nu op 'Betalen' om de bestelling af te rekenen.

Je bestelling wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen. Het webhostingpakket zal na enkele momenten actief worden op je domeinnaam.

Net als met het E-mail Only-pakket kun je met een webhostingpakket e-mailadressen aanmaken en ontvangen e-mail op meerdere manieren doorsturen.

De webhostingpakketten onderscheiden zich van de Doorstuurservice en het E-mail Only-pakket doordat hier webruimte op aanwezig is. Dit stelt je in staat om een eigen website op je domeinnaam aan te maken.

In het artikel 'Ik wil een eigen website beginnen' lees je hoe je aan de slag kunt gaan met het bouwen van jouw eigen website.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een Doorstuurservice, E-mail Only-pakket en een webhostingpakket voor je domeinnaam bestelt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.