Ik wil Big Storage ontkoppelen

Met Big Storage heb je de mogelijkheid om een extra schijf aan jouw VPS toe te voegen, met een aanzienlijke opslagcapaciteit. Wanneer je deze gekoppeld hebt, dan is dit bijvoorbeeld handig voor de opslag van data zoals media of back-ups. Het kan echter zijn dat je deze schijf wilt koppelen aan een andere VPS of de schijf ontkoppelen voor bijvoorbeeld een opzegging.

Ontkoppelen in het controlepaneel:
Ontkoppel je Big Storage menu-optie
  • Ga in het controlepaneel naar 'VPS & Colocatie' en selecteer aan de linkerkant de VPS aan welke je Big Storage is gekoppeld.
  • Klik op 'Storage instellingen >' op jouw Big Storage-overzicht te openen.
  • Klik op het tandwiel (Geavanceerd) rechtsboven op de opties te openen.
  • Klik op 'Ontkoppelen' om de Big Storage te ontkoppelen. Kies voor 'Ok' bij de bevestigingspopup.
  • De Big Storage is nu los gekoppeld van jouw VPS en kan weer aan een andere VPS worden gekoppeld!
  • Je zult nog wel eventuele verwijzingen naar de schijf in jouw OS moeten verwijderen om foutmeldingen te voorkomen. Kijk hieronder voor meer informatie voor het geval je hier in /etc/fstab een regel voor hebt toegevoegd.

Ontkoppelen in CentOS / Debian / Ubuntu / FreeBSD:
Een overzicht van een /etc/fstab
  • Log in op jouw VPS via de 'command line' (via SSH of de console in het controlepaneel) als root- of sudo-user.
  • Open /etc/fstab via jouw favoriete editor (nano / vim / ee / emacs).
  • Zoek de regel waarin een verwijzing staat naar jouw Big Storage schijf (bijvoorbeeld: /dev/vdb1 /mnt/bigstorage xfs defaults 0 0) en verwijder deze.
  • Sla deze wijzigingen op en bij een herstart zul je geen problemen krijgen door een schijf die niet langer bereikbaar is.