Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Mijn domein heeft de status 'Quarantaine' of 'Redemption Period' in de WHOIS

Een domein krijgt tijdelijk de status Quarantaine of Redemption Period wanneer deze al geregistreerd was maar opgezegd is.

Quarantaine is een door het overkoepelend register ingestelde periode waarin alleen de voormalig houder van een domein deze opnieuw kan activeren. Aangezien het uit quarantaine halen geen geautomatiseerd proces is en het register hier kosten voor rekent, zijn wij genoodzaakt hier kosten voor te rekenen. Hieronder zie je een overzicht van de kosten:

 • Voor .nl, .be domeinen die bij TransIP geregistreerd stonden:
  €50,- ex BTW (€60,50 inc BTW)
 • Voor nl, .be domeinen die bij een andere provider geregistreerd stonden:
  €100,- ex BTW (€121,- inc BTW)
 • Voor .eu domeinen:
  €50,- ex BTW (€60,50 inc BTW)
 • Voor .com, .net, .info, .org, .biz domeinen (alleen mogelijk als deze bij TransIP geregistreerd stonden):
  €100,- ex BTW (€121,- inc BTW)
 • Voor alle overige extensie kunnen de kosten variëren. Stuur onze support afdeling een bericht voor meer informatie.

Wanneer je besluit om een domein door ons uit quarantaine te laten halen dan hebben wij hiervoor een akkoord nodig voor de heractivatiekosten. Hiervoor vragen wij je een bericht te sturen vanuit je TransIP controlepaneel. Daarnaast hebben we ook documenten nodig waaruit blijkt dat je de houder bent van het domein of gemachtigd te handelen namens deze houder. Het register kan hier bij controle om vragen en wij moeten deze dan kunnen overhandigen.

Benodigde documenten:

 • Kopie legitimatiebewijs van een op de Kamer van Koophandel vermeld tekenbevoegd persoon.
 • Indien het domein niet op naam van een bedrijf stond geregistreerd maar op naam van een persoon, dan volstaat een kopie legitimatiebewijs van die persoon.
 • Indien het domein op naam stond van een bedrijf hebben wij tevens een kopie Kamer van Koophandel inschrijving, niet ouder dan 6 maanden nodig.

Als je niet zelf de houder bent van het domein hebben wij, naast bovenstaande documenten, ook aanvullende documenten nodig:

 • Een officieel document waarin de domeinnaamhouder de eigenaar van het account machtigt te handelen namens de domeinnaamhouder omtrent de domeinnaam.
 • Een kopie id van de eigenaar van het account.

Je kunt deze documenten toesturen aan onze support afdeling. Zodra wij de benodigde documenten en het akkoord voor de kosten hebben ontvangen kunnen wij de heractivatie voor je uitvoeren.

 

Het alternatief is om te wachten tot het domein vanzelf uit quarantaine komt en weer vrij te registreren valt.

 

Voor .nl domeinen kan je zien wanneer het domein uit quarantaine komt door een WHOIS zoekopdracht te doen bij SIDN (het .nl register). https://www.sidn.nl/

Voor overige extensies is dit doorgaans niet mogelijk, maar de quarantaine periode duurt ±35 dagen. Na deze ±35 dagen zal het domein dan ook weer vrij registreerbaar worden.

Hou er wel rekening mee dat wanneer het domein uit quarantaine komt, deze door iedereen vrij te registreren is en je het risico loopt dat iemand anders eerder is dan jou en de domeinnaam vastlegt.

Het 'geagendeerd' vastleggen van een domeinnaam in quarantaine bieden wij niet aan. Dit betekent dat het niet mogelijk is vooraf een domeinnaam te reserveren die in de status 'quarantaine' staat.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op