Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Mijn domein heeft de status 'Quarantaine' of 'Redemption Period'

Wanneer je een domeinnaam opzegt, krijgt het domein tijdelijk de status 'Quarantaine' (ook wel 'Redemption period' genoemd). Een domein dat in quarantaine staat, is gedurende een vaste periode niet bereikbaar en kan ook niet verhuisd worden.

In dit artikel leer je wat het inhoudt als je domein in quarantaine staat en hoe dit ongedaan kan worden gemaakt.


Quarantaine

Zoals vermeld ontvangt een domeinnaam de status 'Quarantaine' als het domein is opgezegd. Hoe lang een domein in quarantaine staat, is afhankelijk van het register van de betreffende domeinextensie. Dit is doorgaans een periode van 30 tot 40 dagen.

Een domeinnaam dat in quarantaine staat, kan alleen door de voormalige eigenaar opnieuw geactiveerd worden. De identiteit van de eigenaar moet namelijk worden vastgesteld en de heractivatie moet worden aangevraagd bij het betreffende register. De registers rekenen daarnaast kosten voor een heractivatie uit quarantaine, welke wij doorberekenen.

Hieronder zie je een overzicht van de kosten voor het heractiveren uit quarantaine:

 • Voor .NL & .BE domeinnamen die bij TransIP geregistreerd stonden: 
  €50,- ex. BTW (€60,50 inc. BTW)
   
 • Voor NL & .BE domeinnamen die bij een andere provider geregistreerd stonden: 
  €100,- ex. BTW (€121,- inc. BTW)
   
 • Voor .EU domeinen: 
  €50,- ex. BTW (€60,50 inc. BTW)
   
 • Voor gTLD's, zoals .COM, .NET & .SHOP domeinnamen (alleen mogelijk als deze bij TransIP geregistreerd stonden): 
  €100,- ex. BTW (€121,- inc. BTW)
   
 • Voor alle overige extensie kunnen de kosten variëren. Stuur onze supportafdeling een bericht voor meer informatie over de kosten van de heractivatie van jouw domeinnaam.


Wanneer je besluit om een domein door ons uit quarantaine te laten halen dan hebben wij hiervoor een akkoord nodig voor de heractivatiekosten. Daarnaast hebben we ook documenten nodig waaruit blijkt dat je de houder bent van het domein of gemachtigd te handelen namens deze houder. Het register kan hier bij controle om vragen en wij moeten deze dan kunnen overhandigen.

Benodigde documenten:

 • Kopie legitimatiebewijs van een op de Kamer van Koophandel vermeld tekenbevoegd persoon.
 • Indien het domein niet op naam van een bedrijf stond geregistreerd maar op naam van een persoon, dan volstaat een kopie legitimatiebewijs van die persoon.
 • Indien het domein op naam stond van een bedrijf hebben wij tevens een kopie Kamer van Koophandel inschrijving, niet ouder dan 3 maanden nodig.

Als je niet zelf de houder bent van het domein hebben wij, naast bovenstaande documenten, ook aanvullende documenten nodig:

 • Een officieel document waarin de domeinnaamhouder de eigenaar van het account machtigt te handelen namens de domeinnaamhouder omtrent de domeinnaam.
 • Een kopie ID van de eigenaar van het account.

Je kunt deze documenten toesturen aan onze supportafdeling. Zodra wij de benodigde documenten en het akkoord voor de kosten hebben ontvangen kunnen wij de heractivatie voor je uitvoeren.

Het alternatief is om te wachten tot het domein vanzelf uit quarantaine komt en weer vrij te registreren valt. 

Voor .NL domeinnamen kan je zien wanneer het domein uit quarantaine komt door een WHOIS zoekopdracht te doen bij het Nederlandse register SIDN.

Voor overige domeinextensies is deze informatie niet direct beschikbaar. Mocht je willen weten wanneer jouw domeinnaam vanzelf uit quarantaine komt, neem dan contact op met onze supportafdeling.

Hou er wel rekening mee dat wanneer het domein uit quarantaine komt, deze door iedereen vrij te registreren is en je het risico loopt dat iemand anders eerder is dan jou en de domeinnaam vastlegt.

Het 'geagendeerd' vastleggen (ook wel drop-catching) van een domeinnaam in quarantaine bieden wij niet aan. Dit betekent dat het niet mogelijk is vooraf een domeinnaam te reserveren die in de status 'quarantaine' staat. In dit artikel hebben we uitgelegd wat de status quarantaine inhoudt en hoe je een domein uit quarantaine kan halen.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op