Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Een .UK domeinnaam verhuizen

Bij de meeste domeinextensies, zoals bijvoorbeeld .NL en .COM, verloopt een domeinverhuizing met een verhuiscode, ook wel verhuiscode of verhuistoken genoemd.

Voor domeinnamen die op .UK eindigen (.CO.UK, .ME.UK, .ORG.UK en .UK) geldt echter een andere verhuisprocedure. Om deze domeinextensies namelijk te verhuizen is geen verhuiscode nodig, maar is het van belang dat de zogenaamde IPS-Tag wordt aangepast.

In dit artikel vertellen we je alles over het verhuizen van domeinnamen die op .UK eindigen.


Ik wil een .UK-domeinnaam naar TransIP verhuizen

Stap 1

Om een domeinnaam dat op .UK eindigt naar TransIP te verhuizen, is het van belang dat je eerst de verhuizing van je .UK-domeinnaam aanvraagt.

Bezoek hiervoor onze domeinchecker en voer hier je .UK-domeinnaam in. Klik vervolgens aan de rechterzijde op 'Verhuizen' en daarna op 'Verder'.

Vraag de verhuizing van je .uk-domein aanStap 2

Kies op de volgende pagina of je een webhostingpakket aan je domeinnaam wil toevoegen. Met een webhostingpakket bouw je eenvoudig je eigen website en maak je met gemak e-mailadressen aan.

Kies je pakket

Standaard is het Webhosting L-pakket voor je uitgekozen. Klik op 'Kiezen' om dit pakket te nemen of klik op 'Bekijk alle webhostingopties' om een ander pakket uit te kiezen. Klik op 'Verder zonder webhosting' om zonder pakket je .UK-domeinnaam te verhuizen.Stap 3

Je ziet nu een overzicht van je bestelling. Klik hier op 'Bestelling afrekenen' om de verhuizing van je domeinnaam aan te vragen. 

Rond de verhuizing af

Je vindt vervolgens je .UK-domeinnaam (en eventueel het bijbehorende webhostingpakket) binnen het tabblad 'Domein & Hosting' in je controlepaneel terug.Stap 4

Als je het domeinnaam nu links selecteert (niet aanvinken), zie je dat de verhuizing is aangevraagd. Om de verhuizing nu te voltooien, is het van belang dat je je huidige registrar vraagt om de IPS-Tag van het domein naar KEY-SYSTEMS-DE te wijzigen.

De IPS-Tag geeft aan waar het domein ondergebracht moet worden. Key Systems is onze domeinregistratiepartner en is daarom vermeld in onze IPS-Tag. Zodra de IPS-Tag is gewijzigd, zal de verhuizing van je .UK-domeinnaam vrijwel direct worden voltooid.


Ik wil een .UK-domeinnaam naar een andere partij verhuizen

Vraag in dat geval eerst de verhuizing van je .UK-domeinnaam aan bij je nieuwe registrar en vraag hen hierna wat hun IPS-Tag is. 

Neem vervolgens contact op met onze supportafdeling en geef hierbij de IPS-Tag van je nieuwe registrar door. Wij zullen dan de IPS-Tag zo snel mogelijk voor je aanpassen, zodat de verhuizing van je domeinnaam kan worden afgerond.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een .UK-domeinnaam verhuist.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 19 oktober 2018 (#2101)

@flexas

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
flexas 17 oktober 2018 (#2091)

het werkt niet

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op