Ik wil mijn .be domeinnaam naar TransIP verhuizen

Bij de meeste extensies, zoals bijvoorbeeld .nl, verloopt een domeinverhuizing middels een "Autorisatiecode", ook wel verhuiscode of token genoemd. Er zijn echter ook een aantal extensies die andere procedures hebben voor een verhuizing. Voor de extensie .be geldt ook een aparte procedure.

De procedure voor het verhuizen van een .be domein is als volgt:

• Vraag je huidige provider om eventuele locks van je domeinnaam af te halen
  • Vul de domeinnaam in op onze domeinchecker en klik op 'Check'
  • Je zult zien dat 'Verhuizen' geselecteerd zal zijn, klik nu op 'Verhuizen' en daarna onderaan op 'Verder'.
  • Geef aan of je een webhostingpakket bij het domein wil afnemen of dat je verder wilt gaan zonder pakket.
  • Mocht je de WHOIS-informatie of nameservers van te voren willen wijzigen, klik dan rechtsboven op 'WHOIS en nameservers wijzigen'
  • Controleer je bestelling in het overzicht en klik als alles goed is op 'Bestelling afrekenen'

De verhuizing wordt nu zichtbaar in je controlepaneel. Tevens wordt nu de verhuiscode per e-mail verzonden naar het e-mail adres van de houder van de domeinnaam zoals vermeld in de WHOIS-informatie van je domeinnaam. Vervolgens zijn nog de volgende stappen nodig:

• Ga naar 'Domein & Hosting'
  • Klik op je domeinnaam
  • Klik rechts op 'Autorisatiecode invullen'
  • Vul de autorisatiecode in en klik op 'Opslaan'

De verhuizing wordt nu verwerkt en het domein moet binnen enkele minuten verhuisd zijn.

Let op:

• Het hangt van de extensie af hoe lang een verhuizing duurt. Wil je weten hoe lang de verhuizing van jouw domein duurt? Klik dan hier.
  • Nadat een domeinnaam succesvol verhuisd is, kan het nog maximaal 4 tot 24 uur duren voordat voordat de nieuwe DNS-informatie van je verhuisde domeinnaam volledig door alle nameservers op internet is overgenomen.