Je .be domeinnaam naar TransIP verhuizen

Bij de meeste extensies, zoals bijvoorbeeld .nl, verloopt een domeinverhuizing middels een "Autorisatiecode", ook wel verhuiscode of token genoemd. Er zijn echter ook een aantal extensies die andere procedures hebben voor een verhuizing. Voor de extensie .be geldt ook een aparte procedure.

De procedure voor het verhuizen van een .be domein is als volgt:

Stap 1

Vraag de verhuiscode op bij je huidige provider en vraag hen eventuele locks van de domeinnaam af te halen.

Stap 2

Vul de domeinnaam in op onze domeinchecker en klik op 'Check'.

transip domeinchecker

Stap 3

Je zult zien dat 'Verhuizen' geselecteerd zal zijn, klik nu op 'Verhuizen' en daarna onderaan op 'Verder'.

domeinchecker

Stap 4

Er wordt nu om de verhuiscode van je domeinnaam gevraagd. Vul deze in en klik op 'Verder'.

domein verhuizen - verhuiscode

Stap 5

Optioneel kun je nu een webhostingspakket toevoegen aan je domein. Klik op 'Bekijk alle webhostingsopties' om een keuze te maken, of klik op 'Verder zonder pakket', om direct door te gaan naar de volgende stap.

domein verhuizen - webhostingspakket bestellen

Je kunt altijd achteraf een webhostingspakket aan je domein toevoegen.

Stap 6

Mocht je de WHOIS-informatie of nameservers van te voren willen wijzigen, klik dan rechtsboven op 'WHOIS en nameservers wijzigen'

domein verhuizing afrekenen

Stap 7

Controleer je bestelling in het overzicht (zie de screenshot hierboven) en klik als alles goed is op 'Bestelling afrekenen'.

In je controlepaneel krijg je nu als je onder 'Domein & Hosting' op de naam van het domein klikt een melding te zien dat de verhuizing in behandeling is.

domein verhuizing pending

Tot zover is de verhuizing hetzelfde als bij een .nl-domein. Er wordt nu automatisch na korte tijd een e-mail gestuurd naar het e-mailadres van het huidige administratieve contact bij de huidige provider. Je kan dit e-mailadres terugvinden in de WHOIS-informatie van je domeinnaam

Na het ontvangen van de mail van het register zijn nog de volgende stappen nodig:

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik links op de naam van je domein.

Stap 2

Klik rechts op 'Autorisatiecode invullen'.

Stap 3

Vul de autorisatiecode in en klik op 'Opslaan'

De verhuizing wordt nu verwerkt en het domein moet binnen enkele minuten verhuisd zijn.

• Het hangt van de extensie af hoe lang een verhuizing duurt. Wil je weten hoe lang de verhuizing van jouw domein duurt? Klik dan hier.
  • Nadat een domeinnaam succesvol verhuisd is, kan het nog maximaal 4 tot 24 uur duren voordat voordat de nieuwe DNS-informatie van je verhuisde domeinnaam volledig door alle nameservers op internet is overgenomen.