Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

De schijfruimte / partitie van je VPS uitbreiden

Wanneer je de schijfruimte van jouw VPS uitbreidt dan zul je deze extra ruimte eerst nog aan een partitie moeten toekennen voordat jouw OS hier gebruik van kan maken en je de nieuwe grootte terugziet. Na het upgraden van jouw VPS-pakket of het bestellen van een SSD-AddOn zal deze extra ruimte dus niet automatisch direct zichtbaar of the gebruiken zijn.

Voor het uitbreiden van de SSD-schijfruimte op een besturingssysteem zoals CentOS, Ubuntu of Debian zijn een aantal mogelijkheden, maar hieronder vind je meer informatie voor veelgebruikte methodes. Voor het uitbreiden van een Big Storage schijf vind je hier een stappenplan.

  • Maak voor het uitbreiden van een partitie altijd een snapshot! De procedures voor het uitbreiden van een partitie zijn foutgevoelig en het is belangrijk dat je altijd op een snapshot kunt terugvallen.
     
  • De pre-installed images van DirectAdmin, cPanel en Plesk maken standaard gebruik van LVM. Voor een 'kale' installatie kun je via het commando 'lvdisplay' controleren of je van LVM gebruik maakt. Je krijgt dan een tabel te zien met de naam Logical Volume.

 

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op