Ik wil DNS-records van een subdomein voor de VPS mailservice instellen

Bij het doorlopen van de wizard voor onze VPS mailservice is het niet mogelijk om de DNS-instellingen voor een subdomein in te stellen. Het kan echter wel zo zijn dat je namens een specifiek subdomein mail wilt verzenden. Daarnaast is de hostname van jouw server doorgaans ook een subdomein en kunnen 'automatische' mails vanaf je server ook wel eens deze hostname gebruiken.

Hoe stel ik in het controlepaneel dan hiervoor de benodigde DNS-records in?
    Subdomain DNS-settings overview

Om de DNS-records via het controlepaneel in te stellen voor onze mailservice, hoef je eigenlijk alleen de records voor het hoofddomein te kopiëren en er .[JOUWSUBDOMEIN] achter te zetten. Wanneer onderstaand bijvoorbeeld jouw DNS-records voor de VPS mailservice zijn:

@	5 Min 	TXT	v=spf1 include:_spf.transip.email ~all
    transip-a._domainkey	5 Min 	CNAME	_dkim-A.transip.email.
    transip-b._domainkey	5 Min 	CNAME	_dkim-B.transip.email.
    transip-c._domainkey	5 Min 	CNAME	_dkim-C.transip.email.
    x-transip-mail-auth	5 Min 	TXT	c074e69e4c8d82ff810a47e81d11ca

Dan zouden de volgende records correct zijn voor het instellen van de mailservice voor het subdomein 'subdomein':

subdomein 	5 Min 	TXT	v=spf1 include:_spf.transip.email ~all
    transip-a._domainkey.subdomein 	5 Min 	CNAME	_dkim-A.transip.email.
    transip-b._domainkey.subdomein 	5 Min 	CNAME	_dkim-B.transip.email.
    transip-c._domainkey.subdomein 	5 Min 	CNAME	_dkim-C.transip.email.
    x-transip-mail-auth.subdomein 	5 Min 	TXT	c074e69e4c8d82ff810a47e81d11ca

Uiteraard vervang je zelf subdomein voor het door jou gewenste subdomein en moet je ook jouw eigen "x-transip-mail-auth"-code gebruiken. Waar je deze terugvindt leggen wij uit in dit artikel. Het kan ook even duren voordat de wijzigingen overal gepropageerd zijn omdat DNS-instellingen worden gecached.

Let op! Jouw subdomein moet wel via DNS op te vragen zijn (er moet dus een 'A-record' voor bestaan) anders zal de validatie van deze records alsnog mislukken!