Hoe verleng ik mijn SSL Certificaat?

Bij TransIP kun je je SSL certificaat vanaf 90 dagen vóór de verloopdatum al verlengen. De resterende dagen worden dan opgeteld bij het verlengde certificaat. Je verlengt je certificaat als volgt:

1. Ga naar 'Domein & Hosting'
  2. klik op je domeinnaam zonder deze aan te vinken
  3. Scroll rechts omlaag naar 'SSL certificaten'
  4. Klik op je domeinnaam aan de rechterkant
  5. Klik op 'Vernieuwen'
  6. Kies je Certificaattype uit en klik op 'Bestellen'.
  7. Doorloop de validatiestappen indien van toepassing (de status van de validatiestappen is terug te zien in het controlepaneel bij je domein, zie onderaan onder 'validatiestappen').
  8. Zodra de validatiestappen zijn voltooid, kun je het certificaat opnieuw installeren op de hosting die voor jou van toepassing is.

Voorbeeld:

afbeelding ssl vernieuwen

Let op:

• Bij een verlenging ontvang je een nieuw SSL-certificaat op basis van dezelfde gegevens in je oude SSL-certificaat
  • Afhankelijk van het type certificaat die je uitkiest, zullen er bepaalde validatiestappen opnieuw moeten worden doorlopen

Validatiestappen

Als het nodig is de validatiestappen opnieuw te doorlopen dan kan je de status van de validatie terugvinden in je controlepaneel. De status vind je als volgt:

• Ga naar 'Domein & Hosting'
  • klik op je domeinnaam zonder deze aan te vinken
  • Scroll rechts omlaag naar 'SSL certificaten'
  • Klik op je domeinnaam aan de rechterkant
  • In het scherm dat je nu ziet zal je de huidige validatiestap terugvinden