Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik kan mijn gTLD domein niet verhuizen

Aan het verhuizen van gTLD domeinnamen (.COM, .NET, .INFO etc.) heeft ICANN, de overkoepelende organisatie voor gTLD's, een beperking opgelegd. Deze beperking houdt in dat een gTLD na een registratie, verhuizing of wijziging aan de houdergegevens, 60 dagen niet verhuisd kan worden.

Hoe herken ik deze beperking?

Je kunt zien of deze beperking van toepassing is door de WHOIS gegevens van jouw gTLD domeinnaam te raadplegen. Wanneer het domein de status 'ClientTransferProhibited' of 'ServerTransferProhibited' heeft, dan is er een zogenaamde Transfer Lock actief.

Dit betekent dat het domein in de afgelopen 60 dagen is geregistreerd, is verhuisd of een houderwijziging heeft gehad en hierdoor nog niet verhuisd kan worden.

Ik wil mijn domein naar TransIP verhuizen

Wanneer je een domein naar TransIP wil verhuizen en je ziet terug dat het domein de status 'ClientTransferProhibited' of 'ServerTransferProhibited' heeft, dan kan het domein nog niet naar ons verhuisd worden. In dit geval raden we je aan contact op te nemen met je huidige provider. Zij kunnen aangeven op welke datum de Lock wordt verwijderd.

Ik wil mijn domein naar een andere provider verhuizen

Als je het domein naar een andere provider wil verhuizen en je krijgt de status 'ClientTransferProhibited' of 'ServerTransferProhibited' te zien, dan kunnen wij voor je nagaan wanneer je het domein wel kunt verhuizen. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice door een bericht te sturen via de knop 'Contact' in je controlepaneel.

Let op:

In sommige gevallen is de bovenstaande beperking niet van toepassing, maar is de Lock handmatig aan het domein toegevoegd. Dit kan gedaan worden om te voorkomen dat het domein zonder toestemming wordt verhuisd. Zie voor meer informatie hierover de volgende link

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Bas van Ooijen Admin 15 juli 2020 (#4576)

@vbegroup

Je hebt gelijk, we hebben het artikel aangepast.

0
vbegroup 14 juli 2020 (#4563)

Er staat

Deze beperking houdt in dat een gTLD 60 dagen na een registratie, verhuizing of wijziging aan de houdergegevens niet verhuisd kan worden.

Ik denk dat jullie bedoelen:

Deze beperking houdt in dat een gTLD na een registratie, verhuizing of wijziging aan de houdergegevens, 60 dagen niet verhuisd kan worden.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op