Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Oude DNS-instellingen terugplaatsen

De DNS-instellingen die je eerder voor een domein hebt gebruikt, kun je te allen tijde inzien en terug plaatsen in jouw controlepaneel wanneer je gebruik maakt van 'Geavanceerd Domeinbeheer'. Deze DNS-instellingen worden onbeperkt bewaard, je kunt dan ook terug tot het moment dat het domein bij ons werd geregistreerd. In dit artikel laten wij zien hoe je de vorige DNS-instellingen kunt inzien en terug plaatsen.


 

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik links op de naam van je domein.


 

Stap 2

Scroll aan de rechter kant naar onderen naar 'Geavanceerd domeinbeheer' > 'DNS'. Is 'Geavanceerd domeinbeheer' nog niet ingeschakeld? Klik dan achter 'TransIP instellingen' op het schuifje zodat het uit staat. Je krijgt dan een overzicht te zien zoals hier onder (maar met meer DNS-records)

geavanceerd domeinbeheer


 

Stap 3

Klik achter 'DNS' op 'Bulk opties'.

domein dns bulk opties


 

Stap 4

Selecteer achter 'Herstel een vorige versie' de datum waarvan je de DNS-instellingen wil herstellen. Je ziet een preview van de DNS-instellingen van de geselecteerde datum direct terug in je DNS-records.

dns vorige versie herstellen


 

Stap 5

Klik rechts onderaan je DNS-instellingen op 'Opslaan'. Je oude DNS-instellingen zijn nu teruggezet.

dns wijzigingen opslaan

Hou er rekening mee dat het tot maximaal 24 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS-instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken. Hierop hebben wij helaas geen invloed. Overigens zie je de wijzigingen wel al ruim binnen 24 uur.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Pieter de Ruiter Admin 1 oktober 2020 (#4870)

@f19, Oude DNS instellingen worden onbeperkt bewaard. Je kunt terug tot het moment dat het domein bij ons werd geregistreerd.

0
f19 30 september 2020 (#4866)

Hoe lang blijven de vorige versies bewaard?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op