Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

De mailservice instellen op een VPS met Microsoft Exchange

Op een VPS bij TransIP kun je kosteloos gebruik maken van onze eigen mailservice, ook wel "Zorgeloos mailen" genoemd. Hiermee heb je de mogelijkheid om (na een eenmalige configuratie binnen Exchange op jouw VPS) uitgaande mails via onze mailservers te sturen.

Door de mailservice te gebruiken hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het in de spamfolder geraken van jouw mails doordat jouw reverse DNS of SPF-record niet correct ingesteld is, of dat een blacklist ervoor zorgt dat jouw mails niet aankomen.

Om dit correct in te stellen op jouw VPS zul je wel altijd enkele handelingen op jouw VPS moeten uitvoeren om er voor te zorgen dat jouw VPS en domeinnamen geauthenticeerd zijn voor het verzenden van mail via ons platform.

Je kunt de mailservice het gemakkelijkst configureren via de installatiewizard in jouw controlepaneel. Klik hier om naar de installatiewizard te gaan:

VPS mailservice Installation Wizard


Handmatig Exchange configureren

Stel je liever je mailservice handmatig in? Raadpleeg dan eerst dit artikel voor het instellen van je DNS-records en om je je gebruikersnaam en wachtwoord te achterhalen. Vervolgens doorloop je onderstaande stappen via de VPS-console in je controlepaneel, of via RDP.

  1. Ga naar het Microsoft Exchange Admin Center (standaard https://CASServerName/ecp) en meld je aan als een gebruiker die onderdeel uitmaakt van de 'Exchange Administrators' groep.
  2. Klik op Mail Flow uit het linker menu.
  3. Klik op Send Connectors.
  4. Klik op het plusje.
  5. Voer een naam in voor de "send connector" (bijvoorbeeld TransIP).
  6. Bij Type kies je voor Internet.
  7. Klik op Next.
  8. Selecteer Route mail through smart hosts.
  9. Klik op het plusje en voer vps.transip.email in.
  10. Klik op Save. vps.transip.email wordt nu zichtbaar in de SMART HOST box.
  11. Klik op Next.
  12. Selecteer Basic authentication, vink Offer basic authentication only after starting TLS aan en voer vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord voor het mailcluster in. De gebruikersnaam en het wachtwoord kun je terugvinden in het controlepaneel onder 'Jouw mailcluster beheren' > 'Gebruikersnaam & Wachtwoord'.
  13. Klik op Next.
  14. Klik op het plusje.
  15. Controleer of het 'Type' op SMTP staat, of onder 'FQDN' een * is ingevoerd en of 'Cost' op 1 staat.
  16. Klik op Save en vervolgens op Next.
  17. Klik weer op het plusje.
  18. Selecteer alle transport servers waarvan je wilt dat deze regel op van toepassing is en klik op Add. Wanneer je alle servers hebt geselecteerd, klik op Ok.
  19. Controleer of alle servers zijn toegevoegd en klik op Finish.
  20. Je zou nu een ingeschakelde "send connector" moeten terugzien voor TransIP. Alle uitgaande mail loopt nu via onze mailservice.
  21. Ondervind je toch problemen met verzenden van mail, controleer dan of de poort wel ingesteld staat op poort 587. Poort 25 is niet ingeschakeld op ons mailcluster. Gebruik de Windows Server PowerShell om de poort aan te passen via "Set-SendConnector “TransIP” -port 587".

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 29 juli 2022 (#8474)

@pfnegro, om te doublechecken: het gaat om het gebruik van de VPS-mailservice en niet de installatie van Exchange?

Zo ja, zou je dan kunnen aangeven welke versie van Exchange je gebruikt zodat we dit mee kunnen nemen in een toekomstige update van dit artikel?

0
pfnegro 4 mei 2022 (#8048)

Het klopt helemaal niet met mijn exchange process, en ik weet nog steeds niet hoe ik kan dit email service activeren

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op