Probeer BladeVPS een maand gratis

Maak van jouw volgende website of applicatie een succes op BladeVPS PureSSD. Probeer direct of een self-managed VPS iets voor jou is; de eerste maand krijg je van ons :-)!

Start nu je gratis maand

Ik wil het primaire IP-adres van mijn VPS aanpassen / overzetten naar een andere VPS

Bij elke BladeVPS krijg je standaard 1 IPv4-adres waarmee jouw server voor de buitenwereld te bereiken is. Dit aantal kun je uitbreiden naar maximaal 10 IPv4-adressen of 20 in het geval van de Pro-serie.

Nu kan het natuurlijk zijn dat je een ander IPv4-adres voor je VPS wilt, of een nieuwe VPS wilt inrichten en daar een IP-adres van de 'oude' VPS naar wilt overzetten. Bijvoorbeeld omdat je heel veel DNS-verwijzingen naar dat IP ingesteld hebt staan of wanneer je het IP van een VPS wilt gebruiken op de VPS die ervoor als firewall dient.

Is dit overzetten mogelijk?

Op dit moment is dit helaas technisch nog niet mogelijk. Onze netwerkinfrastructuur is zo ingericht dat een IP-adres vast gekoppeld is aan 1 VPS en niet gebruikt / geconfigureerd kan worden op een andere VPS. Dit komt onder andere doordat ons VPS platform in clusters is ingedeeld en IP-ranges gebonden zijn aan specifieke clusters. Dit geldt voor zowel primaire als secondaire IP-adressen.