Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is TeamSpeak?

TeamSpeak is een VOIP-applicatie (Voice Over Internet Protocol) voor gesprekken tussen gebruikers, vergelijkbaar met een conference call. Een of meer gebruikers verbinden vanaf een computer of telefoon met een TeamSpeak-server en kunnen vervolgens met elkaar praten. Voor het gebruik van TeamSpeak vanaf computers wordt meestal gebruik gemaakt van een headset met microfoon.

TeamSpeak is gericht op gamers: door via TeamSpeak te overleggen (in plaats van te typen in chat) kun je multiplayer games beter coördineren. Dit geeft een sterk voordeel in competitieve gamen tegenover mensen die niet een dergelijke oplossing gebruiken.

Uiteraard is TeamSpeak breder bruikbaar dan enkel voor games. Dankzij de hoge kwaliteit, privacy- en veiligheidsfeatures is TeamSpeak ook aantrekkelijk voor iedereen die een VOIP-oplossing zoekt, zie 'TeamSpeak-features' hieronder.

Voor de installatie van een TeamSpeak-server en het verbinden met de TeamSpeak-server, kun je de volgende handleidingen gebruiken:

 


TeamSpeak-features

Er zijn meer VOIP-oplossingen dan TeamSpeak met elk een eigen focus. TeamSpeak zet vooral in op kwaliteit, privacy- en veiligheid, waar bijvoorbeeld Discord gratis is en veel features biedt, maar je privacy niet gewaarborgd is. Een overzicht van verschillen tussen verschillende aanbieders vind je hieronder.

teamspeak features

 

TEAMSPEAK FEATURES

 

teamspeak-features-highlight


Gratis vs betaald

TeamSpeak kent zowel een gratis versie als een betaalde versie. De gratis versie kent, afgezien van een limiet van 32 gelijktijdige gebruikers geen beperkingen. Let op: commerciële bedrijven hebben altijd een licentie nodig, zie deze toelichting van TeamSpeak.

Bij de betaalde versie krijg je bovenop de standaard features 24/7 support van TeamSpeak, kunt meer gebruikers hosten en bij een aantal licenties krijg je twee TeamSpeak-servers in plaats van één.

teamspeak prices

Stel dat je een 128 slot server afneemt, dan kun je twee servers hosten met de bovengenoemde capaciteit.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op