Ik wil de TransIP standaard DNS instellingen activeren voor mijn domeinnaam

De standaard TransIP instellingen gebruik je wanneer je er zeker van wilt zijn dat je domeinnaam goed is ingesteld. Wanneer je de TransIP instellingen activeert werken wij de instellingen voor jouw TransIP webhosting- en e-maildiensten namelijk automatisch bij. Standaard activeren wij de TransIP instellingen voor elke nieuwe dienst. Wanneer je een domeinnaam bij TransIP registreert en je webhosting- en e-maildiensten elders hebt staan dan kun je in jouw controlepaneel kosteloos de DNS instellingen van jouw domeinnaam aanpassen.

Let op: Wanneer je zelf de TransIP instellingen activeert worden je geavanceerde DNS en nameserver instellingen automatisch overschreven.

Je kunt op twee verschillende manieren de DNS instellingen van je domeinnaam terugzetten naar de standaard TransIP DNS instellingen

Manier 1: Handmatig de standaard TransIP instellingen activeren

Nadat je de DNS hebt aangepast en dit hierna terug wil zetten naar de standaard TransIP DNS instellingen, dan kun je dat binnen je controlepaneel op de volgende manier handmatig doen:

• Ga naar 'Domein & Hosting'
  • Kies hier jouw domeinnaam
  • Scroll naar 'Geavanceerd domeinbeheer' en kies voor 'DNS'.

afbeelding TransIP instellingen inschakelen

• Klik op 'Bulk Opties',
  • In de lijst naast 'Kopieer gegevens van' selecteer je 'Standaard TransIP DNS-instellingen'

afbeelding TransIP instellingen inschakelen

• Klik op de knop 'Opslaan'

Let op:
De wijziging wordt vervolgens verwerkt. De verwerkingstijd bedraagt 4 tot maximaal 24 uur. Klik hier voor meer informatie over de verwerkingstijd.

Manier 2: Automatisch de standaard TransIP instellingen activeren

Je activeert de TransIP instellingen eenvoudig in je controlepaneel door de volgende stappen te volgen:

Ga in je controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik in de linkerkolom op de domeinnaam waar je de TransIP instellingen voor wilt inschakelen. Scroll naar beneden en klik onder Geavanceerd domeinbeheer op "TransIP instellingen inschakelen".

afbeelding TransIP instellingen inschakelen

Je ziet een melding waarin om bevestiging wordt gevraagd. Let op dat je vorige instellingen worden overschreven wanneer je de TransIP instellingen activeert.

afbeelding TransIP instellingen bevestiging

En done! De TransIP instellingen zijn nu geactiveerd voor jouw domeinnaam.

afbeelding TransIP instellingen melding

Let op:
De wijziging wordt vervolgens verwerkt. De verwerkingstijd bedraagt 4 tot maximaal 24 uur. Klik hier voor meer informatie over de verwerkingstijd.

TransIP instellingen uitschakelen

Klik op ''Geavanceerd domeinbeheer''.

afbeelding Geavanceerd domeinbeheer

En beheer je DNS en nameserver instellingen zelf.

afbeelding geavanceerd domeinbeheer melding

Let op:
De wijziging wordt vervolgens verwerkt. De verwerkingstijd bedraagt 4 tot maximaal 24 uur. Klik hier voor meer informatie over de verwerkingstijd.