Je domein verhuizen zonder downtime

Bij de verhuizing van een domein, is er normaal gesproken downtime: dit komt omdat je DNS-instellingen niet direct live staan en niet altijd automatisch overgenomen worden na een verhuizing. Je domein zou bijvoorbeeld dan weer bereikbaar zijn nadat de DNS-wijziging verwerkt is.

Om dit te voorkomen, kun je tijdens de verhuizing van een domein een foutieve verhuiscode opgeven. Je verhuizing wordt dan in gang gezet en je kunt de DNS van je domein alvast instellen. Wanneer die verwerkt is (binnen maximaal 24 uur) voer je dan in je controlepaneel de juiste verhuiscode in, waarna de verhuizing direct voltooid wordt. Je verliest dan geen tijd aan de DNS propagatie. Hieronder hebben wij dit proces nader toegelicht.

• Zorg dat je de stappen hieronder binnen een week afrondt.
  • Dit artikel gaat ervan uit dat je geen webhostingspakket afneemt. Voor het verhuizen van website zonder downtime, zie dit artikel.

Stap 1

Ga naar onze homepage en voer jouw domeinnaam in op onze domeinchecker. Klik vervolgens op 'Check'.

Vul jouw domeinnaam in op onze domeinchecker

Stap 2

Naast je domeinnaam zie je de de prijs voor de verhuizing terug en de optie om het domein te verhuizen.

Klik op 'Verhuizen'.

Klik naast je domeinnaam op 'Verhuizen'

Stap 3

Klik nu op 'Verder'.

Klik op 'Verder'.

Stap 4

Nu zal er gevraagd worden om een verhuiscode in te voeren. Omdat je eerst de DNS van je domein wil goedzetten vul je hier een foutieve verhuiscode in.

Let op, afhankelijk van de domeinextensie kan de verhuisprocedure verschillen. Kijk in dit artikel voor meer informatie over de verhuisprocedure van jouw domeinnaam.

Vul de foute verhuiscode in

Zodra je de foutieve verhuiscode hebt ingevoerd, klik je op 'Ga verder'.

Stap 5

Je krijgt vervolgens de optie om Webhosting bij het domein af te nemen. Klik op 'Verder zonder pakket' als je geen webhostingspakket wil afnemen.

Kies een webhostingpakket

Door op 'Kiezen' te klikken, neem je het meestgebruikte pakket Webhosting L bij het domein af. Mocht je een ander pakket willen gebruiken, klik dan op 'Bekijk alle webhostingopties' en kies jouw gewenste pakket uit.

Stap 6

Je ziet nu een overzicht van jouw gekozen producten en de ingestelde betaalmethode terug. Klik op het potloodje om de betaalmethode van je account te wijzigen. Klik vervolgens op 'Bestelling afrekenen'.

Rond nu de bestelling af

Je bestelling wordt nu afgerekend en een bevestiging van je bestelling zal in beeld komen. Klik nu op 'Naar mijn controlepaneel'. Na het afronden van de bestelling kan het een klein momentje duren voordat deze wordt opgeleverd.

Stap 7

Ga nu in het controlepaneel naar 'Domein & Hosting' en klik links op het domein (niet aanvinken). Je ziet dan terug dat de verhuizing van je domeinnaam is aangevraagd, maar ziet nog geen optie om de verhuiscode te veranderen. Die optie verschijnt later (zie stap 9).

verhuizing in behandeling

Pas nu naar wens de DNS van je domein aan. Meer informatie over DNS en het aanpassen ervan vind je in dit artikel.

geavanceerd domeinbeheer

Stap 8

Het kan maximaal 24 uur duren voordat DNS-wijzigingen verwerkt zijn. Ga 24 uur na het aanpassen van je DNS-gegevens terug naar het domein in je controlepaneel.

Inmiddels zou je moeten zien dat de verhuizing niet geslaagd is en dat je een andere verhuiscode kunt proberen. Klik op 'Opnieuw met andere autorisatiecode'.

domein opnieuw verhuizen

Stap 9

Vul de juiste verhuiscode in en klik op 'Opnieuw indienen' om je verhuizing daadwerkelijk af te ronden.

domein andere authcode

Mocht je vragen hebben over het verhuisproces van jouw specifieke domein, benader dan onze supportafdeling via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Omdat het webhostingpakket vrijwel direct actief is, kun je alvast beginnen met het plaatsen van je website op onze servers. Ga hiervoor direct naar 'Plaats je website op je webhostingpakket'