Ik wil mijn e-mailadres instellen

Met onze E-mail Only- en webhostingpakketten maak je naar wens e-mailadressen aan. Je kan je e-mailadressen bij TransIP altijd via de webmail benaderen, maar we kunnen ons voorstellen dat je hier ook een e-mailprogramma voor wil gebruiken.

Daarom vind je hieronder de algemene instellingen benodigd voor het instellen van een e-mailadres. Daaronder vind je een overzicht van handleidingen waarmee je eenvoudig je e-mailadressen instelt op een e-mailprogramma van je computer, tablet of telefoon.

Let op: Het is niet mogelijk om e-mailforwards of e-mailgroepen op deze manier in te stellen, aangezien hier alleen e-mail mee wordt doorgestuurd.

Meer informatie over e-mailforwards en e-mailgroepen vind je in het artikel 'Ik wil mijn e-mail doorsturen naar één of meerdere e-mailadressen'.

Algemene e-mailinstellingen

Voor het instellen van je e-mailadres heb je de juiste instellingen nodig voor zowel inkomende (IMAP of POP3) als uitgaande (SMTP) e-mail.

Bij het instellen van een e-mailaccount wordt er gevraagd om een protocol (IMAP of POP3) te kiezen voor je inkomende e-mail. We raden aan om eerst een bewuste keuze tussen deze protocollen te maken voordat je je e-mailadres instelt. Bekijk het artikel over de verschillen tussen IMAP en POP3 voor meer informatie.

De instellingen zijn voor elk e-mailprogramma hetzelfde, je kunt ze hieronder terugvinden.

Instellingen voor inkomende e-mail (IMAP)

• Server: imap.transip.email
    • Poort: 993
    • SSL: ingeschakeld
    • Gebruikersnaam: je e-mailadres
    • Wachtwoord: het wachtwoord dat je voor dit e-mailadres hebt ingesteld

Instellingen voor inkomende e-mail (POP3)

• Server: pop3.transip.email
    • Poort: 995
    • SSL: ingeschakeld
    • Gebruikersnaam: je e-mailadres
    • Wachtwoord: het wachtwoord dat je voor dit e-mailadres hebt ingesteld

Instellingen voor uitgaande e-mail (SMTP)

• Server: smtp.transip.email
    • Poort: 465
    • SSL: ingeschakeld
    • Gebruikersnaam: je e-mailadres
    • Wachtwoord: het wachtwoord dat je voor dit e-mailadres hebt ingesteld

Handleidingen om je e-mail in te stellen

Hoewel je met de algemene instellingen in elk e-mailprogramma je TransIP e-mailadres kunt instellen, zijn de stappen overal anders. Hieronder vind je onze handleidingen voor het instellen van jouw e-mailadres in verschillende e-mailprogramma's.

E-mail instellen via Windows

Ik wil mijn e-mail instellen via Outlook 2010, 2013 en 2016 (Windows)
    Ik wil mijn e-mail instellen via Outlook voor Office 365
    Ik wil mijn e-mail instellen via de Mail app voor Windows 10
    Ik wil mijn e-mail in Thunderbird instellen

E-mail instellen op je Mac

Ik wil mijn e-mail instellen via Outlook 2016 (macOS)
    Ik wil mijn e-mail instellen via Mail voor macOS

E-mail instellen in Gmail

Ik wil mijn e-mail in Gmail instellen

E-mail instellen op je telefoon en tablet

Ik wil mijn e-mail op Android instellen
    Ik wil mijn e-mail op mijn iPhone of iPad instellen

Webmail

Je kunt uiteraard je e-mail altijd in je browser bekijken met de TransIP webmail. In het artikel 'Aan de slag met de TransIP-webmail' lees je hoe je de verschillende functies van de webmail benut.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je kunt hen benaderen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.