Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is Big Storage?

Big Storage is ons dataopslagplatform waarbij je tot 400TB (40TB x 10) aan extra opslagruimte aan je VPS kunt toevoegen. Je kunt Big Storage zien als een extra (externe) harde schijf die aan je server toegevoegd wordt en gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld de opslag van grote hoeveelheden data zoals foto's & video's of back-ups van je VPS(-en). Omdat Big Storage gebruik maakt van (Enterprise grade) HDD-schijven in tegenstelling tot de SSD's van de normale opslag van je VPS, is de schrijf- en leessnelheid wel lager.


Big Storage aan meer dan één VPS koppelen

 

Je kunt via het controlepaneel je Big Storage schijf maar aan één VPS tegelijkertijd koppelen. Je kunt echter wel deze Big Storage schijf via bijvoorbeeld NFS (Network File System) beschikbaar maken voor andere VPS'en, zie onze NFS-handleiding. Via deze weg kunnen dan bijvoorbeeld back-ups van andere VPS'en ook naar de Big Storage schijf geschreven worden. Een VPS kan maximaal 10 verschillende Big Storage schijven gekoppeld hebben (met dus een totaal van 400TB).


Dataverkeer berekening tussen de VPS en Big Storage

 

Er wordt geen dataverkeer berekend tussen een VPS en gekoppelde Big Storage. Je kunt dus zoveel data heen en weer sturen van je VPS naar je Big Storage als je zelf wilt. Dit geldt niet voor een andere VPS die de Big Storage bijvoorbeeld via NFS benadert.


De Big Storage schijf later uitbreiden

 

Het is mogelijk om achteraf een Big Storage schijf uit te breiden. Kijk hier voor een handleiding hoe je dit in Windows Server kunt uitbreiden, op de volgende pagina vind je meer informatie over het uitbreiden van Big Storage op Linux.

Let op! Niet elk OS / filesystem biedt ondersteuning voor schijven groter dan 2TB (onze VPS'en met een controlepaneel zoals Directadmin ondersteunen dit wel). Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Windows Server waarbij standaard vaak gebruik gemaakt wordt van MBR (Master Boot Record). Hiervoor is de limiet maximaal 2TB en zal ook een upgrade naar een schijf van bijvoorbeeld 4TB dan ook niet goed opgepakt worden door het OS. Wanneer je van GPT (GUID Partition Table) gebruik maakt, heb je een dergelijke limiet niet. Zie voor een gedetailleerd overzicht van de verschillen tussen MBR en GPT: http://www.howtogeek.com/193669/whats-the-difference-between-gpt-and-mbr-when-partitioning-a-drive/.

Meer informatie over het koppelen van je Big Storage schijf aan een VPS met Windows Server vind je hier, voor een VPS met Linux vind je hier meer informatie terug.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 23 februari 2022 (#7652)

@xddesigners,

Bedankt voor je feedback! Toevallig hebben we pas een artikel over NFS gepubliceerd: Een NFS-server opzetten

0
xddesigners 22 februari 2022 (#7643)

Zou mooi zijn als jullie een uitleg kunnen geven over het installeren van Network File System om 1 Big Storage te gebruiken op meerdere servers.

0
Matthijs van Beek Admin 19 augustus 2019 (#3418)

@geheidict,

Dat kan inderdaad: je kunt maximaal 10 Big Storage disks aan je VPS koppelen. Individuele disks kun je upgraden tot maximaal 40TB per stuk.

0
geheidict 17 augustus 2019 (#3414)

Kan ik ook meerdere Big Storage disken aan mijn VPS koppelen? Dat vind ik een handigere manier van uitbreiden dan een bestaande disk uitbreiden.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op