Wat is Big Storage?

Big Storage is ons dataopslagplatform waarbij je tot 400TB (40TB x 10) aan extra opslagruimte aan je VPS kunt toevoegen. Je kunt Big Storage zien als een extra (externe) harde schijf die aan je server toegevoegd wordt en gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld de opslag van grote hoeveelheden data zoals foto's & video's of back-ups van je VPS(-en). Omdat Big Storage gebruik maakt van (Enterprise grade) HDD-schijven in tegenstelling tot de SSD's van de normale opslag van je VPS, is de schrijf- en leessnelheid doorgaans wel iets lager.

Kan ik Big Storage aan meer dan 1 VPS koppelen?

Je kunt via het controlepaneel je Big Storage schijf maar aan 1 VPS tegelijkertijd koppelen. Je kunt echter wel deze Big Storage schijf vervolgens via bijvoorbeeld NFS (Network File System) beschikbaar maken voor andere VPS-en. Via deze weg kunnen dan bijvoorbeeld back-ups van andere VPS-en ook naar de Big Storage schijf geschreven worden. 1 VPS kan maximaal 10 verschillende Big Storage schijven gekoppeld hebben (met dus een totaal van 400TB).

Wordt er dataverkeer gerekend voor data tussen de VPS en Big Storage?

Nee, eventueel dataverkeer tussen de Big Storage en je VPS wordt niet bij het reguliere dataverkeer gerekend en je kunt dus zoveel data heen en weer sturen als je zelf wilt.

Kan ik later de grootte van mijn Big Storage schijf nog uitbreiden?

Ja, dat kan zeker. Kijk hier voor een handleiding hoe je dit in Windows Server kunt uitbreiden, op de volgende pagina vind je meer informatie over het uitbreiden van Big Storage op Linux.

Let op! Niet elk OS / filesystem biedt ondersteuning voor schijven groter dan 2TB! Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Windows Server waarbij standaard gebruik gemaakt wordt van MBR (Master Boot Record). Hiervoor is de limiet maximaal 2TB en zal ook een upgrade naar een schijf van bijvoorbeeld 4TB dan ook niet goed opgepakt worden door het OS. Wanneer je van GPT (GUID Partition Table) gebruik maakt, heb je een dergelijke limiet niet. Zie voor een gedetailleerd overzicht van de verschillen tussen MBR en GPT: http://www.howtogeek.com/193669/whats-the-difference-between-gpt-and-mbr-when-partitioning-a-drive/.

Meer informatie over het koppelen van je Big Storage schijf aan een VPS met Windows Server vind je hier , voor een VPS met Linux vind je hier meer informatie terug.