Ik wil een domeinnaam vastleggen

In dit artikel leggen we uit hoe je een domeinnaam kunt vastleggen. Een domeinnaam is jouw adres op het wereldwijde web waar je een website op kunt plaatsen. Ook kun je e-mailadressen aanmaken die eindigen op je domeinnaam, zoals info@domeinnaam.nl.

Kies je domeinnaam

Als je geïnteresseerd bent in een domeinnaam, kun je deze via de domeinchecker op onze homepage aanvragen. Voer hier een domeinnaam in en klik op 'Check'.

Om meerdere domeinnamen tegelijk aan te vragen, klik je in de zoekbalk op 'Meerdere +'. Na het invoeren van een domeinnaam druk je op 'Enter' om de volgende domeinnaam in te voeren.

Bezoek de domeinchecker op de homepage

Is je domeinnaam beschikbaar?

Als je zover bent, klik je op 'Check' om direct te zien of de door jou gekozen domeinnaam nog beschikbaar is en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Als een domein beschikbaar is, klik je op 'Kiezen' om het domein in je winkelwagentje te plaatsen. Klik nu aan de onderzijde van de pagina op 'Verder' om door te gaan met de bestelling.

Als een domein niet langer beschikbaar is, zie je 'Verhuizen' terug. Dit betekent dat het domein al geregistreerd is door een andere partij. In dat geval bestaat de kans dat je het domein van de eigenaar kunt overnemen. Als dit niet het geval is, kies dan een andere domeinnaam die wel beschikbaar is.

Wel of geen webhostingpakket?

In de volgende stap zie je de mogelijkheid om een webhostingpakket toe te voegen. Een webhostingpakket geeft je de mogelijkheid om een website aan je domeinnaam te koppelen en e-mailadressen aan te maken.

Kies een webhostingpakket

Klik op 'Kiezen' om direct een Webhosting L pakket aan de domeinnaam toe te voegen. Klik op 'Bekijk alle webhostingopties' om meer informatie over onze webhostingpakketten terug te zien. Kies hier het gewenste pakket door eronder op 'Kiezen' te klikken.

Heb je (nog) geen pakket nodig? Klik dan op 'Verder zonder pakket'. Via je controlepaneel kun je naar wens op een later moment alsnog een webhostingpakket toevoegen.

Rond de bestelling af

Je ziet nu een overzicht en de prijs terug van de domeinnamen (en eventueel bijbehorende webhostingpakketten) die je hebt uitgekozen.

Bestellingoverzicht

• Klik op 'WHOIS en nameservers wijzigen' om alvast de WHOIS-gegevens en nameservers van je domein in te stellen.
    • De WHOIS-gegevens bevatten de contactgegevens van de houder (de eigenaar) en de administratieve en technische contactpersonen.
    • De nameservers bepalen waar het beheer van de DNS instellingen plaats vindt. Als je de TransIP nameservers gebruikt, kun je de DNS van je domeinnaam in je controlepaneel beheren.

• Als je toch nog een webhostingpakket voor het domein wilt bestellen, klik je op 'Webhosting toevoegen'.
  • Om producten uit je winkelmandje te verwijderen, klik je op het prullenbak-icoon.
  • Naast 'Betaalmethode' zie je de betaalmethode terug die je in je controlepaneel hebt ingesteld. Klik op het potloodje om de betaalmethode aan te passen.

Als je zover bent, klik je op 'Bestelling afrekenen'.

Jouw domeinnaam wordt nu zo snel mogelijk opgeleverd. Na enkele momenten vind je de domeinnaam in 'Domein & Hosting' binnen je controlepaneel terug. Selecteer hier het domein (niet aanvinken) om je domeinnaam te kunnen beheren.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, benader dan onze supportafdeling. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina en met de knop 'Contact' in je controlepaneel.