Hoe vind ik het aantal gebruikte cPanel-accounts?

Op 1 september 2019 heeft cPanel een wijziging in hun licentiemodel doorgevoerd, waarbij licentiekosten worden berekend op basis van het aantal cPanel-accounts op een cPanel/WHM server. Deze wijziging wordt voor cPanel-installaties bij TransIP pas op 1 januari 2020 doorgevoerd.

Het is met de introductie van dit nieuwe model belangrijk om te weten hoeveel cPanel-accounts er op jouw server actief zijn. Je controleert vanuit WHM, of via command-line eenvoudig het aantal cPanel-accounts op je server als volgt:

Het aantal cPanel-accounts vanuit WHM controleren

Stap 1

Log in op WHM.

Stap 2

Je komt automatisch in het 'Manage your accounts'-scherm. Klik hier op 'List accounts'.

whm manage accounts list accounts

Stap 3

Je krijgt een overzicht van alle accounts te zien, zoals in het voorbeeld hieronder. Het aantal cPanel-accounts wordt aangegeven in het stukje 'Showing all of 2 accounts'.

whm list accounts

Beheer je meer dan 30 accounts? Dan zie je hier 'Showing 30 of X accounts' waarbij X het totaal aantal cPanel-accounts is.

Het aantal cPanel-accounts via command-line controleren

Stap 1

Verbind met je VPS via SSH, of de VPS-console in het TransIP-controlepaneel.

Stap 2

Je controleert het aantal cPanel-accounts vervolgens met het commando:

sudo wc -l /etc/trueuserdomains

De output ziet er als volgt uit:

X /etc/trueuserdomains

In de output is het aantal cPanel-accounts op je cPanel/WHM-server.