Ik wil mijn domeinnaam koppelen aan mijn VPS

Wanneer je een VPS hebt om jouw website te hosten, dan kun je in tegenstelling tot bij een webhostingpakket niet 'automatisch' jouw domeinnaam naar de VPS laten verwijzen (tenzij dit jouw 'standaard' DNS-instelling is). Als je een domeinnaam aan je VPS wilt koppelen, volg dan de volgende stappen:

IP-adressen in het controlepaneelHet IP adres van je VPS opzoeken:

• Om de koppeling tussen je domeinnaam en je VPS te maken, heb je het IP adres van je VPS nodig. Klik hiervoor binnen het controlepaneel op "BladeVPS".
  • Klik vervolgens aan de linkerkant op de VPS waar het om gaat.
  • Je ziet het primaire IP adres meteen staan. Mocht je een ander IP adres willen gebruiken, klik dan op "IP Adressen".
  • Kopieer het IP adres welke je wilt gaan gebruiken.

Verander het IP-adres in het controlepaneelHet IP adres toevoegen aan je DNS instellingen:

• Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).
  • Je ziet onder "Geavanceerd domeinbeheer" onderaan de DNS-instellingen staan. Staat deze optie nog op 'TransIP Instellingen', schakel dit dan uit.
  • Vervang het huidige A record door het IP adres van je VPS. Zorg ervoor dat dit in ieder geval voor '@' (de root) is ingesteld.
  • Klik vervolgens op Opslaan.
  • Je bent nu klaar!

Belangrijk om te weten:
- Het kan uiterlijk 24 uur duren voordat je gemaakte DNS wijzigingen zijn doorgevoerd. Dit heeft te maken met de wereldwijde verwerkingstijd. Hier hebben wij dan ook geen invloed op.
- Verwijder het AAAA-record indien deze nog aanwezig is, of pas het aan indien je op je VPS een IPv6-adres aan jouw website hebt toegekend.
- Je zult uiteraard wel op de VPS de 'website' moeten aanmaken indien je dit nog niet hebt gedaan, zodat de server weet welke website er getoond moet worden.