Ik wil mijn domeinnaam koppelen aan mijn VPS

Wanneer je een VPS als server hebt om jouw website te hosten, dan kun je in tegenstelling tot bij een webhostingpakket niet 'automatisch' jouw domeinnaam naar de VPS laten verwijzen (tenzij dit jouw 'standaard' DNS-instelling is). Als je een domeinnaam aan je VPS wilt koppelen, dan stel je handmatig het IP-adres van je VPS in de DNS-instellingen van je domeinnaam in.

Het IP-adres van je VPS opzoeken:

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'BladeVPS' en klik links op de naam van je VPS.

Stap 2

Klik op 'Beheren' bovenaan rechts, gevolg door 'netwerkinformatie'.

vps beheren - netwerkinformatie

Stap 3

Je krijgt nu een overzicht te zien van je IP-adressen. In dit voorbeeld staan er meerdere. Het bovenste IPv4-en IPv6-adres is het primaire IPv4- en IPv6-adres van je VPS.

vps netwerkinformatie

Het IP adres toevoegen aan je DNS-instellingen:

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik links op de naam van je domein.

Stap 2

Scroll aan de rechter kant naar onderen naar 'Geavanceerd domeinbeheer' onderaan de DNS-instellingen staan. Staat deze optie nog op 'TransIP Instellingen', schakel dit dan uit.

dns transip instellingen

Vervang het huidige A record door het IP adres van je VPS. Zorg ervoor dat dit in ieder geval voor '@' (de root) is ingesteld.

domein geavanceerd domeinbeheer

Stap 3

Klik vervolgens op Opslaan (onderaan rechts bij bovenstaande screenshot). Je bent nu klaar!

• Het kan uiterlijk 24 uur duren voordat je gemaakte DNS wijzigingen zijn doorgevoerd. Dit heeft te maken met de wereldwijde verwerkingstijd. Hier hebben wij dan ook geen invloed op.

• Verwijder het AAAA-record indien deze nog aanwezig is, of pas het aan indien je op je VPS een IPv6-adres aan jouw website hebt toegekend.

• Je zult uiteraard wel op de VPS de 'website' moeten aanmaken indien je dit nog niet hebt gedaan, zodat de server weet welke website er getoond moet worden.