Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is het verschil tussen een back-up en een snapshot voor mijn VPS?

Bij alle VPS-en zijn automatische "back-ups" van je data inbegrepen. Deze "back-ups" worden elke 4 tot 6 uur gemaakt met een totale retentie van maximaal 36 tot 54 uur (je hebt standaard 9 back-ups tot je beschikking). Wanneer je per ongeluk een belangrijk bestand hebt verwijderd of er is een andere reden dat je een back-up nodig hebt, kun je via je controlepaneel (VPS & Colocatie > jouw VPS aanklikken > Beheren > Back-ups > Terugzetten) een back-up van een eerder moment terugzetten.


VPS backups

Wat is dan precies het verschil tussen een snapshot en een 'back-up'?

In essentie zijn zowel back-ups als snapshots een 'ZFS Snapshot' (de techniek die wij gebruiken voor het maken van snapshots). Het verschil is echter dat de 'back-ups' automatisch elke 4 tot 6 uur gemaakt worden en ook automatisch na enige tijd worden overgeschreven. Dit is dus erg handig voor een back-up op korte termijn wanneer er onverhoopt iets mis is gegaan. Wanneer je echter een langere retentie wilt hebben of een geplande back-up (bijvoorbeeld vlak voor een wijziging / upgrade) wilt maken, dan biedt een snapshot de beste oplossing. Daarnaast kunnen snapshots ook op andere VPS-en geplaatst worden, en de automatische back-ups niet.

Meer informatie over het maken van snapshots kun je hier terug vinden, meer informatie over back-ups vind je hier.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op