Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil weten wat mijn webruimte is

Bij het gebruiken van onze webhostingpakketten beschik je over webruimte, waar je alle bestanden van je website in kunt opslaan. Hoe groter een webhostingpakket, hoe meer webruimte je tot je beschikking hebt.

Op de productpagina vind je een overzicht van de verschillende webhostingpakketten en heb je ook de optie om direct een pakket op je domeinnaam af te nemen.

Overzicht functies webruimte


Webruimte inzien in je controlepaneel

Wanneer een webhostingpakket aan een domein is gekoppeld, kun je een overzicht van je vrije en gebruikte webruimte terugvinden in je controlepaneel.

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Klik nu op 'Jouw website beheren' en daarna op 'Webruimte'

webruimte in je controlepaneel

Hier zie je de webruimte van je website, je e-mailboxen en je databases terug. Daarnaast zie je over hoeveel totale en vrije ruimte je nog beschikt.

De totale webruimte die je voor je website kunt gebruiken, is afhankelijk van de ruimte die je aan je e-mailboxen en databases hebt toegewezen. Om de ruimte van je e-mailboxen aan te passen, ga je opnieuw naar het tabblad 'Domein & Hosting' in je controlepaneel. Klik dan op 'Jouw e-mail beheren' en daarna op 'E-mailboxen'. Klik nu op het e-mailadres om de ruimte ervan aan te passen.

aanpassen ruimte e-mailbox


Om de ruimte van je databases aan te passen, ga je naar de pagina 'Jouw website beheren' en klik je op 'Databases. Klik nu op de database waarvan je de toegewezen ruimte wilt aanpassen.

ruimte database aanpassen


Indien je meer webruimte nodig hebt, kun je overwegen om je webhostingpakket te upgraden. Hoe je dit doet kun je teruglezen in dit artikel.In dit artikel hebben we uitgelegd wat de webruimte van je webhostingpakket inhoudt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op