Je CloudVPS-account koppelen met je TransIP-account

Vorig jaar is CloudVPS onderdeel geworden van de TransIP Group. Dit biedt ons fantastische mogelijkheden om het beste van beide bedrijven te combineren.

Om dit te kunnen bereiken, focussen we ons op twee platformen die wij continu doorontwikkelen: het TransIP VPS-platform, dat uitblinkt in betrouwbaarheid en gebruiksgemak en het OpenStack-platform, hét schaalbare opensource-cloudcomputingplatform.

Dat betekent ook dat we afscheid nemen van platformen die hun beste tijd hebben gehad, waaronder het Classic VPS XEN-platform. Dit voldoet niet meer aan onze eisen op het gebied van veiligheid en performance. Om die reden zullen wij het CloudVPS XEN-platform migreren naar het TransIP VPS-platform.

In dit artikel leggen we uit hoe je je account bij CloudVPS koppelt met een account bij TransIP. Op die manier ben jij ook klaar voor de migratie van jouw VPS-diensten bij CloudVPS naar TransIP. Je ontvangt van ons een e-mail zodra de migratie van jouw VPS bij CloudVPS ingepland is. Je kan vanaf dat moment de datum en het tijdstip van de migratie naar wens aanpassen.

Lees ook het artikel 'De automatische CloudVPS Xen-migraties' voor meer informatie.

Stap 1

Je hebt een e-mail van ons ontvangen met het onderwerp 'Belangrijke informatie over de Classic VPS XEN-migratie'.

Klik in deze e-mail op de knop 'Account koppelen en inloggen'.

E-mail voor het koppelen van je account

Stap 2

Log nu in met de inloggegevens van je CloudVPS-account. Dit zijn dezelfde gegevens waarmee je inlogt op interface.cloudvps.nl.

log in met je CloudVPS gegevens

Stap 3

Je komt nu op de onderstaande pagina terecht.

registreer of log in

• Heb je al een TransIP-account? Klik dan naast 'Ik ben al klant bij TransIP' op de knop 'Inloggen'. Log vervolgens in met de inloggegevens van je TransIP-account.

• Heb je nog geen TransIP-account? Klik dan naast 'Nieuw bij TransIP' op de knop 'Registreren'. Vul nu je gewenste gebruikersnaam en e-mailadres in. Kies een sterk wachtwoord en klik op de knop 'Registreren'.

Let op: Het e-mailadres dat je hier in vult, gebruiken wij om contact met je op te nemen. Zorg dus dat dit een werkend e-mailadres is waar je actief gebruik van maakt.

maak een nieuw account aan

Stap 4

Je account is nu succesvol gekoppeld. Klik op 'Naar controlepaneel'.

koppeling voltooid

Stap 5

In het controlepaneel zie je nu de VPS'en staan die je bij CloudVPS hebt afgenomen. Ook vind je per VPS een overzicht van de specificaties na de migratie naar het BladeVPS-platform. Zodra je een e-mail hebt ontvangen voor de migratie van één van je VPS'en, kun je in het controlepaneel de migratiedatum en -tijd aanpassen.

Je CloudVPS in het TransIP controlepaneel

Tot je deze e-mail ontvangt, hoef je in principe niets te doen in het controlepaneel. Zodra de migratie van je VPS-diensten is voltooid, beheer je je VPS-diensten via het TransIP-controlepaneel.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je CloudVPS-account koppelt met je TransIP-account.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.