Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil een ander protocol dan WebDAV gebruiken voor STACK

STACK kun je op je desktop, in je browser en op je Android of iOS toestel gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om STACK als netwerkschijf te koppelen met behulp van het WebDAV protocol.


Wat is WebDAV?

WebDAV is een protocol op het Internet dat een uitbreiding is van het protocol HTTP. De afkorting WebDAV staat voor Web-based Distributed Authoring and Versioning, wat vrij vertaald neerkomt op webgebaseerd en verdeeld auteurschap met versiebeheer.

Dit zorgt ervoor dat je via een dergelijke link ook bestanden kunt wijzigen en uploaden, wat via het 'normale' HTTP protocol niet kan. Door STACK middels WebDAV als netwerkschijf te koppelen, kun je een extra schijf (zoals de C: schijf) aan je computer toevoegen.

Bestanden die je in deze schijf plaatst, zullen naar STACK geüpload worden. Hierbij vindt geen synchronisatie plaats, zoals bij het gebruik van de desktopapplicatie. Je kunt dit zien als een back-up functie; bestanden die je in deze schijf plaatst, komen ook op STACK te staan.

Als je vervolgens bestanden na de upload van de schijf verwijdert, zullen deze op STACK blijven staan. Als je bestanden na de upload van STACK verwijdert, zullen deze nog steeds in de netwerkschijf blijven staan.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
phvtsant 24 augustus 2018 (#1813)

Ja, zeker graag sFTP. Veel WP plugins voor backup gebruiken bekende cload diensten in de VS of maken gebruik van sFTP. Ik zou graag via deze laatste optie mijn WP site backuppen naar m'n stack.

1
Nick Brouwer Admin 20 februari 2018 (#801)

@snelfactuur

Het gebruik van (S)FTP met STACK is op dit moment niet mogelijk. Er is hier echter wel een Feature Request voor ingeschoten!

De Feature Requests stellen onze klanten in staat om ideeën aan te dragen voor diensten en producten van TransIP. Hoe meer likes een Feature Request heeft, hoe groter de kans dat dit in de toekomst mogelijk wordt toegevoegd. Snel liken dus ;-)

1
snelfactuur 20 februari 2018 (#800)

(s)FTP pleaaasee...

0
Nick Brouwer Admin 8 februari 2018 (#736)

@connectcase

SFTP is helaas geen optie voor STACK, tenzij je hier inderdaad een VPS aan hangt en dit zelf configureert.

We blijven natuurlijk de desktopinterface en de andere applicaties ontwikkelen, dus een mogelijkheid voor meer controle over de synchronisatie met de desktopapplicatie sluiten we niet uit. Mocht je hier ideeën over hebben, dan raden we je zeker aan om dit als Idee in te schieten via je controlepaneel!

0
unifex 8 februari 2018 (#734)

@connectcase, Klopt, het werkt niet met alleen een stack. Je hebt wel ergens een linux server (of vps) nodig. Je zou het zelfs met een raspberry pi kunnen doen. Dan heb je mini linux server thuis voor paar tientjes die de sFTP brug naar je stack kan zijn.

0
connectcase 8 februari 2018 (#732)

@unifex, maar dit werkt alleen met een eigen vps? Niet met alleen een stack, toch?

0
connectcase 8 februari 2018 (#730)

Beetje overbodige reactie inmiddels, maar inderdaad: sFTP zou heel prettig zijn!

Of op zijn minst meer controle over de synchronisatie binnen de huidige desktop app....

1
hindrikuz 11 januari 2018 (#604)

SFTP zou heel fijn zijn! Dan ga ik Stack ook echt gebruiken nu niet.

0
gertlijssel 1 januari 2018 (#560)

Graag (s)FTP. Dan kan ik mijn asus router een backup/sync laten maken (van de HDD die aan de router hangt) naar Stack. Dat lukt nu helaas alleen met asus online opslag of dropbox.

0
flok 24 december 2017 (#536)

@mvdrie, idem! Ik heb 30Mb up maar haal gemiddeld 1Mb.

0
darkhellnl 22 december 2017 (#534)

(s)FTP zou erg fijn zijn als dat er komt.

1
meijersi 7 november 2017 (#307)

(s)FTP zou erg welkom zijn.

0
Beau Huisman Admin 2 november 2017 (#282)

@Reinier Het is zeker iets wat we in ons achterhoofd houden bij de verdere ontwikkeling van STACK, alleen lig momenteel de focus op andere punten. Op korte termijn zal het dus niet geherintroduceerd worden.

0
unifex 1 november 2017 (#276)

Via een kleine omweg is het ook nu al mogelijk om via ftp en sftp bestanden te uploaden je stack account.

Ik heb op mijn vps-server davfs2 geinstalleerd en een map gemount binnen mijn ftp account. Nu kan ik met ftp bestanden uploaden naar die gemounte map op mijn vps en deze worden automatisch doorgestuurd naar de stack account.

Neem gerust contact met me op als je er niet uit komt.

0
rebdeg 29 oktober 2017 (#270)

Steun het voorstel om sFTP bieden van harte. Steeds meer (backup)programma's kunnen met sFTP betrouwbare backups realiseren, zelfs TimeMachine achtige backups. Zou mijn Stack daar graag voor willen gebruiken. Dus heel graag de optie sFTP. Enige idee of het al enige kans heeft om op korte termijn beschikbaar te komen? Groet, Reinier

0
transip 8 september 2017 (#46)

We zijn ons er van bewust dat de snelheid van WebDAV enigszins trager is dan bijvoorbeeld het gebruik van de STACK Desktop Client.

Dit is een beperking vanuit het WebDAV protocol zelf, waar wij helaas geen invloed op kunnen uitoefenen.

Wij hebben de optie om WebDAV te gebruiken toegevoegd, omdat STACK op deze manier eenvoudig als netwerkschijf op je computer kan worden toegevoegd. Op deze manier kun je STACK net zo gebruiken als een gewone harde schijf en bestanden hier van en naar toe verplaatsen.

Kijk voor meer informatie op het volgende artikel: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/237-stack-als-netwerkschijf-toevoegen-aan/

0
mvdrie 7 september 2017 (#42)

Het WebDAV protocol blijkt voor de meeste gebruikers onwerkbaar traag te zijn. Waar ik met de Stack Windows Client snelheden haal van meerdere Megabits per seconde is dit via WebDAV vaak niet meer dan tientallen Kilobits per seconde. Hoe komt dit?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op