Ik wil een ander protocol dan WebDAV gebruiken voor STACK

STACK kun je op je desktop, in je browser en op je Android of iOS toestel gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om STACK als netwerkschijf te koppelen met behulp van het WebDAV protocol.

Wat is WebDAV?

WebDAV is een protocol op het Internet dat een uitbreiding is van het protocol HTTP. De afkorting WebDAV staat voor Web-based Distributed Authoring and Versioning, wat vrij vertaald neerkomt op webgebaseerd en verdeeld auteurschap met versiebeheer.

Dit zorgt ervoor dat je via een dergelijke link ook bestanden kunt wijzigen en uploaden, wat via het 'normale' HTTP protocol niet kan. Door STACK middels WebDAV als netwerkschijf te koppelen, kun je een extra schijf (zoals de C: schijf) aan je computer toevoegen.

Bestanden die je in deze schijf plaatst, zullen naar STACK geüpload worden. Hierbij vindt geen synchronisatie plaats, zoals bij het gebruik van de desktopapplicatie. Je kunt dit zien als een back-up functie; bestanden die je in deze schijf plaatst, komen ook op STACK te staan.

Als je vervolgens bestanden na de upload van de schijf verwijdert, zullen deze op STACK blijven staan. Als je bestanden na de upload van STACK verwijdert, zullen deze nog steeds in de netwerkschijf blijven staan.

Biedt STACK ook nog ondersteuning voor andere protocollen zoals (S)FTP?

Tijdens de ontwikkeling van STACK zijn een flink aantal mogelijkheden aan bod gekomen, waaronder ook een variant waarbij er directe ondersteuning voor (S)FTP inbegrepen was.

Tijdens de verdere ontwikkeling en testen door de beoogde doelgroep, bleek echter dat het toevoegen / ondersteunen van te veel mogelijkheden de eenvoud en het gebruiksgemak van STACK niet ten goede kwam.

Hierdoor zijn dergelijke functionaliteiten aan de ontwerptafel gesneuveld en biedt STACK op dit moment geen ondersteuning voor andere protocollen dan WebDAV.