Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Bieden jullie .co.nl domeinen aan?

De domeinnaam .co.nl is geregistreerd door het bedrijf CO NL B.V. Deze domeinnaam wordt soms ten onrechte een domeinextensie genoemd (zoals .com of .co.uk). Co.nl is namelijk slechts een domeinnaam, waarbij deze partij het mogelijk maakt om subdomeinen van dit domein te kopen. Het gaat hier dus niet om een volwaardige domeinregistratie, maar je neemt enkel een subdomein als dienst af.

Het Nederlandse register SIDN heeft over deze extensie ook een artikel gepubliceerd waarin zij .co.nl beschrijven en de meest gestelde vragen beantwoorden.

De twee belangrijkste punten uit het artikel van het SIDN:

  • SIDN heeft geen enkele relatie met uitgifte van sub-domeinen onder co.nl
  • Co.nl-subdomeinen zijn geen .nl-domeinnamen

Wij bieden .co.nl niet aan en hebben daarnaast ook geen plannen om .co.nl aan te gaan bieden. De reden hiervoor is dat .co.nl geen domeinextensie is, maar een subdomein. Mocht je overwegen een .co.nl willen vastleggen raden wij je aan de voorwaarden van deze dienstverlening bij de betreffende aanbieder goed door te nemen.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op