Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

De back-ups bij STACK

Bij alle STACKs zijn back-ups van je data inbegrepen. Deze back-ups worden elke dag aangemaakt en blijven tot maximaal 5 dagen bewaard (dus totaal 5 back-ups). Je kunt via je controlepaneel een back-up van een eerder moment terugzetten.

Heb je een bestand per ongeluk verwijderd of kwijt geraakt? Kijk dan eerst in jouw prullenbak in de webinterface. Hier worden bestanden 30 dagen na verwijderen bewaard, zo hoef je niet jouw hele STACK terug te zetten naar de momentopname van de back-up.

Voor het terugzetten van een back-up ga je in jouw controlepaneel naar het tabblad 'STACK' en scrol je naar 'Jouw back-ups'. Klik hiernaast op het tandwiel om je beschikbare back-ups terug te vinden. 

jouw back-ups van STACK

De back-ups die je daar ziet, zijn complete kopieën van de inhoud van je STACK op dat moment en je kunt dan ook alleen de complete back-up terugzetten. Dit zijn geen back-ups van individuele bestanden (waarbij je kan kiezen welk bestand dan wel map je terug wilt plaatsen). Nieuwe bestanden die na het tijdstip van de back-up zijn geüpload, zullen bij het terugplaatsen ook overschreven worden. Let hier dus goed op wanneer je een back-up terugplaatst.


Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling.

Wil je dit artikel bespreken met andere gebruikers? Laat dan een reactie achter!

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
transbck5007 20 december 2022 (#9251)

@steffenvanloon, wat mij betreft de 5daagse backup naar 7dagen en een wekelijkse backup max 5 backups. Dit is inderdaad wel nodig. Ook Cyberverzekeraars vragen hierom.

0
schaap 13 oktober 2020 (#4909)

Eigenlijk kun je dit geen backup noemen, maar een snapshot van je totale stack. Een alles of niets oplossing. Klant heeft hier natuurlijk niet zoveel aan, maar TransIP zelf wel natuurlijk.

0
Matthijs van Beek Admin 19 augustus 2019 (#3417)

@bwagter68,

De back-ups die in dit artikel besproken worden zijn automatische back-ups van je gehele STACK en hoef je niet zelf aan te maken.

Mocht je van bestanden op je computer een back-up op je STACK willen plaatsen, dan kun je daarvoor een van de methodes gebruiken uit het volgende artikel: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/431-ik-wil-stack-gaan-gebruiken/

0
bwagter68 19 augustus 2019 (#3416)

hoe maak je een backup in Stack?

2
henkvandebovenkamp 27 juni 2019 (#3247)

IK zou zeker geïnteresseerd zijn in deze back-up functie en bereid zijn daarvoor te betalen als er in ieder geval ook een backup bij zou zitten van een maand oud, zodat je - bijv bij ransomware - ruim de tijd hebt om je computer schoon te maken en de back-up terug te zetten. Ook zou een waarschuwingsfunctie bij ransomware handig zijn (zoals nu bij One Drive)

0
sjong 5 mei 2019 (#3040)

@steffenvanloon, ja, via de volgende link: www.transip.nl/knowledgebase/idee/747-individuele-bestanden-terugzetten-versiegeschiedenis/

3
steffenvanloon 4 mei 2019 (#3039)

Die timing van 5 dagen aaneengesloten is inderdaad vreemd. Ik zou ook liever 1d/1w/1m/3mnd/6mnd zien.. Bij automatisch naar stack backuppen ben je dus inderdaad met ransomware het haasje, juist de reden voor offsite backup.. @sjong of @hamsteg, had een van jullie dit al als feature request aangevraagd?

0
hamsteg 22 april 2019 (#2989)

@sjong, helemaal mee eens, voor mij een reden om geen betaald account te nemen. Synchronisatie verloopt bij mij automatisch (en netjes = compliment naar Stack/TransIp) maar op moment dat er wat fout is gaat dit zeer waarschijnlijk over 5 dagen heen. Worst case moet je een nieuwe laptop bestellen en voordat je die weer ingericht hebt zijn de vijf dagen foetsie en kun je alleen ransomware varianten terughalen. 1,2,5,20,90 dagen zouden voor veel thuisgebruikers een veel betere cyclus zijn maar om dit te realiseren moeten diff-backups gemaakt worden en dat vereist wat anders dan een full back-up na 5 dagen kunnen weggooien.

0
Felix Smit Admin 19 april 2019 (#2978)

@sjong, als je deze wens via de volgende link indient als feature request, dan kunnen we de interesse hierin beter in kaart brengen: www.transip.nl/knowledgebase/nieuw-idee/

0
vaanpa 18 april 2019 (#2973)

@dealerselect, misschien begrijp ik het niet helemaal. Als je dagelijks een back up hebt van je stack dan kun je toch rustig op vakantie gaan?

Als de pc thuis onverhoopt problemen heeft, dan heb je toch nog stack?

1
sjong 17 april 2019 (#2961)

Graag sluit ik mij aan bij hetgeen al meer benoemd is, de vrijheid tot het instellen van de back-up momenten. een max van bijvoorbeeld 5 stuks lijkt mij heel acceptabel. Ook hier voor de angst van Ransomware. Een mogelijkheid van een dag/week/maand/kwartaal en jaar zou ik perfect vinden. Bij voorkeur dan ook de keuze tussen de gehele backup of een aantal losse bestanden.

Ik sta nu nog voor de keuze een betaald account te nemen en twijfel hier nu nog wel wat over.

0
Nick Brouwer Admin 19 maart 2019 (#2849)

@dbuys

Je hoeft je geen zorgen te maken over het verdwijnen van STACK. Mocht er zich toch onverhoopt een situatie voordoen waarin de continuïteit van STACK in het geding komt, dan zullen we onze uiterste best doen om je hier tijdig van op de hoogte te te stellen, zodat je jouw data kunt downloaden.

0
dbuys 18 maart 2019 (#2844)

@Nick Brouwer, Beste, met een faling bedoel ik uiteraard het moment waarop jullie de rekeningen niet meer kunnen betalen en men tot vereffening moet overgaan, in België net zoals in Nederland vermoed ik uitgevoerd door een curator.Op dat moment zou de curator weleens kunnen beslissen om over te gaan tot het afsluiten van energie om de kosten niet hoger te laten oplopen. Op dat moment is mijn data dan ook weg.

Grts

0
Nick Brouwer Admin 18 maart 2019 (#2841)

@dbuys

Kun je aangeven wat je exact bedoelt met een faling? Aan de hand hiervan kunnen we je mogelijk van meer informatie voorzien.

0
dbuys 16 maart 2019 (#2839)

Wat gebeurt er met mijn data (1000Gb stack) bij een faling?

0
Felix Smit Admin 21 januari 2019 (#2545)

@wbumbu, zojuist heb ik je een bericht gestuurd via het TransIP-controlepaneel.

0
kleefr 18 januari 2019 (#2529)

Ik zou het liefst time machine willen hebben

0
wbumbu 15 januari 2019 (#2512)

Ik ben ook net overgegaan op een betaalde dienst, omdat ik dacht dat backup inhield, dat ik via mijn programma Syncback zelf kon bepalen wanneer en hoe ik een backup van mijn harde schijf kan maken. Synchronisatie vind ik namelijk niet prettig. Graag een oplossing en anders wil ik de betaalde dienst graag annuleren.

0
peegmehh 12 januari 2019 (#2489)

Graag zie ik de optie dat ik zelf een keuze heb wanneer back-ups worden gemaakt. Ik heb het liefst een backup van een jaar terug, half jaar, 1 maand en gisteren en eergisteren. (5) Ik wil namelijk voorkomen dat door ransomware mijn bestanden worden gehijackt! Zojuist overgegaan op de betaalde dienst. Maar jammer genoeg biedt de backup niet voldoende!

Gr. Daniel

0
dealerselect 10 augustus 2018 (#1733)

Nick bedankt voor je reactie, ik weet genoeg

0
Nick Brouwer Admin 10 augustus 2018 (#1731)

@dealerselect

Dat klopt inderdaad. Wij hebben er bewust voor gekozen om de back-ups van STACK over een periode van 5 dagen in plaats van bijvoorbeeld 5 weken op te slaan. Het komt namelijk veel vaker voor dat men een back-up van een aantal dagen geleden terug wil zetten dan een aantal weken. Dit is zorgvuldig getest, wat de basis voor deze beslissing is geweest.

Hou er verder rekening mee dat een grote opslagdienst gepaard gaat met een grote opslagcapaciteit. We kunnen daarom niet tot in de oneindigheid back-ups blijven bewaren.

0
dealerselect 10 augustus 2018 (#1727)

begrijp ik goed dat als je met vakantie bent en er dus na een een week achter komt dat je data mist deze niet terug kan zetten?

0
moreware 1 augustus 2018 (#1684)

20 uur om een backup terug te zetten is wel erg krap. Bij Dropbox heb ik een jaar de tijd..

0
remomangre 27 juni 2018 (#1518)

@wesselvanwieren, Hier het zelfde.

0
wesselvanwieren 18 mei 2018 (#1277)

Ik zou graag een backup van een gebruiker terug willen zetten binnen mijn gehele stack. Andere gebruikers zijn nu de dupe wanneer er een backup teruggezet moet worden.

0
purefox 10 april 2018 (#1089)

Het zou mooi zijn wanneer je tegen betaling ook een back-up van je gratis 1TB ruimte zou kunnen aanvragen. Ik heb daar wel geld voor over. Het 10Gb pakket is me daarvoor net te prijzig.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op