Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is de Trustee Service voor .de-domeinnamen?

Als je een domein met de Duitse .de-extensie wilt registreren dan geldt hiervoor de volgende voorwaarde:

  • De contactgegevens voor de houder (registrant) of de administratieve contactpersoon van het domein moeten zich in de Europese Unie bevinden.

 

Mocht je geen adres in de Europese Unie hebben, wordt automatisch een Trustee Service add-on aangeboden bij registratie van een .de domeinnaam. De Trustee Service is een juridische constructie waarbij de registratie van jouw domein wordt uitgevoerd met een fysiek adres van een jurist die binnen Duitsland gevestigd is. Op die manier kun je toch een domein met deze extensie registreren zonder dat je zelf aan de voorwaarde voldoet. De kosten voor een Trustee Service add-on bij een .de-domeinnaam zijn € 3,00 per jaar excl. BTW.

 

 

Trustee Service uitschakelen

Als je de Trustee Service voor je .de-domeinnaam niet (meer) nodig hebt, dan kun je deze stopzetten. Dit kun je doen door de houder- of administratieve gegevens van het domein te wijzigen naar een adres in de Europese Unie. Voor een nieuwe .de-domeinregistratie kan je tijdens het bestelproces de houdergegevens wijzigen door te klikken op ‘’WHOIS en nameservers wijzigen’’. Er wordt dan automatisch gekeken of jij een Trustee Service nodig hebt volgens de eisen van het register. Voor bestaande .de-domeinnamen wijzig je de houder- of administratieve gegevens als volgt:

 

  • Ga naar 'Domein & Hosting'
  • Klik op je domeinnaam
  • Scroll omlaag en klik op 'Gegevens beheren'
  • Wijzig de gegevens en klik op 'Opslaan'

 

Aan het wijzigen van de houder- of administratieve gegevens zijn geen kosten verbonden. Wanneer je de gegevens wijzigt naar een adres in de Europese Unie dan wordt het contract van de Trustee Service automatisch opgezegd.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Bas van Ooijen Admin 21 oktober 2019 (#3667)

@meijersi

Goed punt, we hebben dit aangepast in het artikel. Bedankt voor je scherpe blik!

0
meijersi 25 september 2019 (#3550)

Volgens mij is deze informatie niet meer actueel. Een adres in de EU is tegenwoordig ook toegestaan.

0
Matthijs van Beek Admin 5 januari 2018 (#581)

@magstream

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken. Zie ook het volgende artikel over .de verhuizingen: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/243-autorisatiecode-mijn-domeinnaam-deze-verhuizen

0
magstream 4 januari 2018 (#577)

Hoe krijg ik een verhuistoken voor een domein met Trustee Service?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op