Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is de Trustee Service voor .de-domeinnamen?

Als je een domein met de Duitse .de-extensie wilt registreren dan geldt vanuit het overkoepelende register de voorwaarde dat de adresgegevens van het administratieve contact van het domein zich in de Europese Unie moeten bevinden. Voor klanten die geen eigen adres in de Europese Unie hebben, bieden we de Trustee Service aan.

De Trustee Service is een juridische constructie waarbij de registratie van jouw domein wordt uitgevoerd met als administratief contact een jurist die binnen de Europese Unie gevestigd is. Op die manier kun je toch een .de domein registreren ook als je zelf niet aan de voorwaarde voldoet. De kosten voor een Trustee Service add-on bij een .de-domeinnaam zijn € 3,00 per jaar excl. BTW.

 

Voor een nieuwe .de-domeinregistratie wordt er door ons systeem automatisch gekeken of je de Trustee Service nodig hebt volgens de eisen van het overkoepelende register. Daarnaast kan je tijdens het bestelproces de zogeheten WHOIS-gegevens wijzigen door te klikken op ‘’WHOIS en nameservers wijzigen’’ in het winkelwagenoverzicht.

Bij het registreren van nieuwe .de domeinen zijn er twee mogelijke situaties:

  • Wanneer je zelf een adres in de Europese Unie hebt voor het administratieve contact van een .de domeinnaam, dan is er geen probleem. Je kunt dan een .de domeinnaam registreren zonder dat je een aanvullende dienst nodig hebt.
  • Mocht je zelf voor het administratieve contact van een .de domeinnaam geen adres in de Europese Unie hebben, dan wordt tijdens het bestelproces automatisch de Trustee Service aangeboden als je een .de domeinnaam registreert. 

Hoe schakel ik de Trustee Service uit?


Als je de Trustee Service voor je .de-domeinnaam niet (meer) nodig hebt, dan kun je deze uitschakelen. Dit doe je door de administratieve gegevens van het domein te wijzigen naar een adres in de Europese Unie. Als er bij de administratieve gegevens van je domeinnaam al een adres in de Europese Unie staat, dan hoef je deze alleen op te slaan.

Voor bestaande .de-domeinnamen wijzig je de administratieve gegevens als volgt:
 

  • Ga naar 'Domein & Hosting' in je controlepaneel
  • Klik aan de linkerkant op je domeinnaam zonder deze aan te vinken
  • Klik rechtsboven op 'Beheren' en daarna in het nieuwe menu onder 'Domeinnaam' op 'Gegevens beheren'

.de domeinnaam gegevens beheren

 

  • Wijzig de gegevens onder 'Administratieve gegevens' naar een adres in de Europese Unie en klik op 'Opslaan'
  • Je ziet nu een scherm waarin aangegeven wordt dat de Trustee service na het doorvoeren van de wijziging automatisch opgezegd wordt. Klik hier op 'Doorvoeren' om de wijziging door te voeren.

.de domeinnaam Trustee Service opzegging doorvoeren

 

Aan het wijzigen van de administratieve gegevens van een .de-domeinnaam zijn geen kosten verbonden. Wanneer je voor de administratieve gegevens van het domein een adres in de Europese Unie opslaat, dan wordt het contract van de Trustee Service automatisch per direct opgezegd.


 

In dit artikel hebben we uitgelegd wat de Trustee Service voor .de-domeinnamen is, waarom we deze aanbieden en hoe je deze desgewenst kunt uitschakelen als je het niet meer nodig hebt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Bas van Ooijen Admin 21 oktober 2019 (#3667)

@meijersi

Goed punt, we hebben dit aangepast in het artikel. Bedankt voor je scherpe blik!

0
meijersi 25 september 2019 (#3550)

Volgens mij is deze informatie niet meer actueel. Een adres in de EU is tegenwoordig ook toegestaan.

0
Matthijs van Beek Admin 5 januari 2018 (#581)

@magstream

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken. Zie ook het volgende artikel over .de verhuizingen: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/243-autorisatiecode-mijn-domeinnaam-deze-verhuizen

0
magstream 4 januari 2018 (#577)

Hoe krijg ik een verhuistoken voor een domein met Trustee Service?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op