Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Je domein overdragen of verkopen aan een andere partij

Het is mogelijk dat je een domeinnaam wilt verkopen aan een andere partij. De financiële afhandeling van de verkoop kan je in zulke gevallen zelf regelen; daar hebben wij geen speciale diensten voor. Om de domeinnaam te verhuizen naar de nieuwe eigenaar is in de meeste gevallen alleen een verhuiscode nodig. De verhuiscode vind je in het controlepaneel. Dit doe je als volgt:

 

Stap 1

Ga naar 'Domein & Hosting' en klik op je domeinnaam.


 

Stap 2

Scroll omlaag naar 'Autorisatiecode' en klik op het oog om de code te tonen, bij sommige extensies krijg je hier een link te zien om de verhuiscode aan te vragen.

domein verhuiscode


Aanvullende informatie:

Eventuele kortingen, bijvoorbeeld van een tijdelijke actie, worden niet overgenomen.

  • Bij .be domeinen wordt er een link getoond om de verhuiscode op te vragen. Wanneer je op de link klikt dan wordt de verhuiscode per e-mail verzonden naar het e-mail adres van de houder van de domeinnaam
  • Bij .eu domeinen wordt er een link getoond om de verhuiscode op te vragen. Wanneer je op de link klikt dan zal de verhuiscode getoond worden in het scherm
  • Bij sommige extensies zoals .co.uk en .uk bijvoorbeeld werkt de verhuizing niet met een verhuiscode. Daarom wordt er geen verhuiscode getoond.
  • Bij .com., .info, en .org domeinen moet de verhuizing na het aanvragen ook per e-mail bevestigd worden. Zie voor meer informatie hierover deze link.

De verhuiscode overhandig je aan de nieuwe eigenaar. Deze nieuwe eigenaar kan dan het domein naar zijn eigen TransIP account (of naar een partij van eigen keuze) verhuizen. Zie ook deze link over het verhuizen van de domeinnaam naar een andere partij.

Let op:
Nadat de nieuwe partij het domein heeft verhuisd met behulp van de verhuiscode, is het zeer belangrijk dat hij/zij het domein op zijn of haar eigen (bedrijfs)naam zet. Dit kan door de houdergegevens van het domein te wijzigen bij de partij waar het domein is ondergebracht. De reden hiervoor is dat het juridisch eigendom en het recht op het gebruik van een domeinnaam bij de domeinnaamhouder ligt.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
David Evers Admin 21 juni 2023 (#10063)

@xiphias, Bij een domeinoverdracht hoef je het domein nooit op te zeggen, deze zal automatisch uit je account verdwijnen zodra het domein verhuisd is.

Een opzegging zorgt namelijk voor een quarantaine status bij het register waarin het domein niet meer te gebruiken is (en dus ook niet te verhuizen). Meer informatie daarover vind je hier: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/41-domein-status-quarantaine-redemption-period/

0
xiphias 19 juni 2023 (#10042)

Goedemiddag,

Als ik een domeinnaam aan iemand anders overdraag middels de verhuiscode, moet ik deze hier dan nog opzeggen of gaat dat automatisch na de overdracht?

Met vriendelijke groet, Michael

0
Matthijs van Beek Admin 15 december 2017 (#504)

@edithpostma,

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
edithpostma 15 december 2017 (#495)

Hoe kan ik mijn domeinnaam in de etalage zetten, ik wil hem verkopen? Kunnen jullie hierin iets betekenen? Graag jullie advies, vr gr Edith Postma 0634826651

0
Nick Brouwer Admin 28 november 2017 (#396)

Beste Bas,

Je kunt de verhuiscode van belion.nl terugvinden door in te loggen op je controlepaneel. Ga vervolgens naar 'Domein & Hosting' en selecteer links het betreffende domein (niet aanvinken). Onderaan de pagina vind je de verhuiscode terug.

Als je deze doorgeeft aan KIES Professioneel, kunnen zij het domein zonder kosten naar hun account toe verhuizen :-) Je kunt hen hiervoor de link naar dit artikel meegeven.

0
witgoedprojecten 27 november 2017 (#392)

Goedemiddag,

Wij hebben de domeinnaam belion.nl geregistreerd staan op Witgoedprojecten, onder de gebruikersnaam belion, deze is per 12-11 verlengd maar het is de bedoeling dat deze verhuisd wordt naar KIES Professioneel BV, wij hebben niet de accountgegevens van deze gebruikersnaam meer maar als deze eerst nodig zijn om te kunnen verhuizen verneem ik het graag van u. U mag mij ook de verhuiscode toesturen dan zal ik deze doorsturen naar KIES Professioneel. onlangs gefactureerd: F0000.2017.0096.2054.

B.v.d. Bas Rijcken

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op