Ik wil de bestanden van mijn website inzien en beheren

In deze handleiding zullen we uitleggen hoe je bestanden van jouw website via jouw TransIP controlepaneel kunt inzien en beheren.

Voor het uitvoeren van grote wijzigingen of het toevoegen van grote bestanden of mappen kun je het beste een SFTP programma zoals Filezilla gebruiken. Voor meer informatie hierover raden we je aan een kijkje te nemen op deze handleiding.

De bestanden in jouw controlepaneel

Om de bestanden van jouw website in je controlepaneel te kunnen benaderen ga je hierbinnen naar het tabblad 'Domein & Hosting'. Vervolgens selecteer je in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik daarna op ''Jouw website beheren'.

Jouw Website

Klik op 'SFTP bestandsbeheer'

Jouw Website Beheren

Jouw bestanden beheren

Je krijgt nu jouw webruimte te zien. Daar staan verschillende mappen in, zoals /www, /logs en /private. In je map /www zet je alle bestanden die je op je website wilt publiceren. Wanneer je subdomeinen op je webhostingpakket hebt aangemaakt, zul je hier ook de map /subdomains kunnen terug vinden met hierin de subdomein mappen.

SFTP Bestandsbeheer

Mapopties

Als je een map aanvinkt, krijg je verschillende opties te zien:

• Met 'Hernoemen' kun je de map een andere naam geven.
  • Met 'Rechten' kun je verschillende rechten aan de map toekennen, zoals lees en schrijfrechten.
  • Met 'Verwijderen' verwijder je de map van je webruimte.
  • Met 'Downloaden' kun je het bestand naar je computer downloaden.
  • Met 'Openen' kun je het bestand openen.

Let op: zodra je een bestand verwijdert is het echt weg, dit kan niet meer ongedaan gemaakt worden.

De verschillende mapopties in SFTP Bestandsbeheer

Bestandsopties

Je kunt ook een bestand aanvinken, waarbij je meerdere opties te zien krijgt:

• Met 'Knippen' sla je het bestand tijdelijk op om het vervolgens ergens anders neer te kunnen zetten. Het wordt dan vanaf de eerste locatie verwijderd.
  • Met 'Kopiëren' kun je hetzelfde bestand ook op een andere locatie plaatsen.

De verschillende opties in SFTP Bestandsbeheer

Uploaden

Om een bestand te uploaden klik je op de knop 'Uploaden'.

Met de knop 'Nieuwe map' kun je nieuwe mappen aanmaken. Als je een nieuwe map in /www aanmaakt, dan zal deze map te zien zijn via www.jouw-domein-hier.nl/naam-van-je-map.

SFTP gegevens

Via het SFTP Bestandsbeheer kun je ook jouw SFTP gegevens inzien. Klik hiervoor op het 'Geavanceerd' tandwiel-icoon en daarna op 'SFTP Gegevens'. Deze gegevens kun je gebruiken om bijvoorbeeld via Filezilla in te loggen. Meer informatie over SFTP kun je hier terug vinden.