Ik wil mijn eigen nameservers instellen voor mijn domeinnaam

Als je zelf nameservers hebt dan kan je deze gebruiken voor je domeinnaam. Je kunt dan bij je domeinnaam je eigen nameservers instellen.

Let op: Als je je eigen nameservers instelt dan zullen de DNS instellingen in het TransIP controlepaneel niet meer van kracht zijn. De DNS instellingen zullen dan op je eigen nameservers ingesteld moeten worden.

Je kunt je eigen nameservers als volgt instellen:

• Ga naar 'Domein & Hosting'
  • Klik op je domeinnaam
  • Scroll omlaag naar 'Geavanceerd domeinbeheer' en ga naar 'Nameservers'
  • Vervang daar alle nameservers door je eigen nameservers
  • Klik op 'Opslaan'

Bij het invullen van de nameservers is het volgende van belang:

• Door op de blauwe ‘+’ knop te drukken kan je, afhankelijk van de domein extensie, tot en met 13 nameservers toevoegen.
  • Met de grijze knop met een rode ‘x’ verwijder je een regel.

Als je voor een domeinnaam hetzelfde domein als nameserver wilt gebruiken, dan wordt er om een glue-record gevraagd. Bijvoorbeeld als je de nameservers ns0.jedomeinnaam.nl en ns1.jedomeinnaam.nl voor het domein jedomeinnaam.nl instelt. Hierbij verschijnen er automatisch extra velden die je invult:

• Bij "Gluerecord IPv4" vul je het IP-adres van je nameservers in.
  • Bij "Gluerecord IPv6" vul je het IPv6 adres van je nameservers in mits je deze hebt. Mocht je geen IPv6-adres hebben voor je nameservers dan laat je deze leeg.

Na het opslaan wordt de wijziging verwerkt. De verwerkingstijd bedraagt 4 tot maximaal 24 uur. Meer informatie hierover kan je vinden via "Ik zie mijn DNS wijziging nog niet terug.".