Ik wil mijn domein koppelen aan mijn externe (web)server

Om je domeinnaam te koppelen aan je externe (web)server dan heb je ten eerste het IP-adres van je server nodig. Deze kan je bij je hostingprovider opvragen. Nadat je dit IP-adres hebt kan je dat invullen in de DNS instellingen van je domeinnaam.

Wanneer je voor je domeinnaam gebruik maakt van de TransIP nameservers kan je jouw DNS instellingen direct beheren via het controlepaneel. Dit kan als volgt:

• Ga naar 'Domein & Hosting'
  • Klik aan de linkerzijde op het domein (niet aanvinken)
  • Ga naar 'Geavanceerd domeinbeheer' en vervolgens naar 'DNS'
  • Stel de gewenste records in en sla de wijziging op.

Als je een domein voor het eerst instelt staat er een standaard IP-adres ingevuld. Dit is een standaard IP-adres van TransIP waar de reserveringspagina wordt weergegeven. Achter het A-record voor '@' vervang je dit IP-adres met jouw eigen IP-adres. Houd er rekening mee dat als er ergens in de andere records @ als waarde vermeld staat dat dit dan ook automatisch naar het nieuwe IP-adres zal gaan verwijzen.

Het is ook mogelijk om bij de DNS-instellingen subdomeinen in te stellen. Je kunt hiervoor de naam van het subdomein invoeren bij 'naam'. Om alle mogelijke subdomeinen tegelijk in te stellen dien je een wildcard te gebruiken, door bij 'naam' een '*' in te voeren.

Let op:

• Naast deze verwijzing is het belangrijk om jouw IPv6 adres in de DNS instellingen toe te voegen. Sommige bezoekers maken via het IPv6 protocol verbinding met jouw website en om deze goed door te sturen, dien je een AAAA record toe te voegen dat verwijst naar het IPv6 adres van jouw server. Nadat je de wijzigingen hebt ingevoerd en deze op juistheid hebt gecontroleerd, kan je deze opslaan en doorvoeren met de knop 'Opslaan'. Als je geen IPv6 adres hebt bij je (web)server, dan kan je het AAAA-record met als naam @ het beste verwijderen.
  • Wanneer je DNS instellingen wijzigt kan het tot maximaal 24 uur duren voordat deze wijziging overal doorgevoerd is. Dit in verband met de verwerkingstijd en caching op nameservers wereldwijd waarop we helaas geen invloed hebben. Caching houdt in dat providers DNS instellingen tijdelijk opslaan om minder aanvragen voor informatie te hoeven versturen.

Op dit artikel kun je een handleiding vinden waarin alle individuele records besproken worden.