Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

De houder/eigenaar van je domein wijzigen

WHOIS/Houdergegevens van domeinen die bij TransIP geregistreerd staan kan je, afhankelijk van de domeinextensie, wijzigen via het TransIP control panel. Dit doe je door onderstaande stappen te doorlopen.

  • Afhankelijk van de domeinextensie kunnen er kosten worden berekend voor het wijzigen van de houder van een domeinnaam. Als dit het geval is dan krijg je een melding van de kosten die je desgewenst kunt bevestigen.
  • Er zijn domeinextensies waarbij het wijzigen van de houder niet of alleen handmatig mogelijk is. In dat geval zal er geen optie getoond worden om de houder te wijzigen. Je kunt dan het beste contact opnemen met onze support-afdeling via de knop 'Contact' in je controlepaneel.
  • Als je meerdere domeinen tegelijk wijzigt dan zullen de WHOIS-gegevens voor alle geselecteerde domeinen in zijn geheel overschreven worden. Alle domeinen krijgen dan exact dezelfde WHOIS-gegevens en houdergegevens.

De houder van één domein wijzigen

 

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'Domein & Hosting'.


 

Stap 2

Klik links op de naam van je domein.


 

Stap 3

Scroll aan de rechter kant naar onderen naar 'Jouw webadres gegevens' en klik op het tandwiel er achter.

jouw webadres gegevens


 

Stap 4

Pas je houdergegevens naar wens aan.

houdergegevens aanpassen


 

Stap 5

Scroll naar onderen en klik op 'Opslaan'.

cp opsla knop


De houder van meerdere domeinen wijzigen

Het is voor een aantal extensies mogelijk om de houdergegevens in bulk te wijzigen. Deze optie werkt (afhankelijk van de domein-extensie) enkel voor het wijzigen van de houder en bijvoorbeeld niet de technische contacten.

 

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'Domein & Hosting'.


 

Stap 2

Vink links de namen aan van de domeinen waarvan je de houdergegevens wil wijzigen.


 

Stap 3

Klik rechts op 'Houdergegevens wijzigen'.

jouw webadres gegevens


 

Stap 4

Pas je houdergegevens naar wens aan.

houdergegevens aanpassen


 

Stap 5

Scroll naar onderen en klik op 'Opslaan'.

cp opsla knop


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 7 januari 2019 (#2459)

@pk99

De WHOIS-gegevens staan vrijwel geheel los van de bereikbaarheid van domeinnamen. Voor .NL-domeinnamen kun je deze naar wens aanpassen, zonder gevolgen voor de bereikbaarheid. Het is wel van belang dat hier geldige gegevens in staan, je kan natuurlijk niet zomaar iets invullen.

Verder kan het wijzigen van de WHOIS-gegevens in sommige gevallen wel invloed hebben op de bereikbaarheid. Het is bijvoorbeeld voor gTLD's (zoals .COM en .INFO-domeinnamen) zo dat het e-mailadres van de houder geverifieerd moet zijn. Wanneer je van bijvoorbeeld een .COM-domein de houdergegevens aanpast (specifiek het e-mailadres), ontvangt deze een e-mail voor verificatie. Als deze niet tijdig wordt behandeld, kan het domein tijdelijk door het register geschorst worden.

Maar zoals vermeld, geldt dit alleen voor gTLD's en niet voor domeinextensies met een landcode (zoals .NL en .BE). Mocht je hier meer over willen weten, neem dan contact op met onze supportafdeling.

0
pk99 5 januari 2019 (#2449)

blijft de website in de lucht als deze van eigenaar verandert?

0
Nick Brouwer Admin 11 december 2017 (#474)

@sgbnetwerkbeheer

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op